Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Yarına yönelik günlük bazda pozisyon artırılabilir

Yarına yönelik günlük bazda pozisyon artırılabilir

Bigpara Haber

Bugün başlayacak olan AB liderler zirvesi öncesinde Almanya, IMF, AB, S&P’den gelen haberler piyasalarda gün içi dalgalanmalar yaşanmasına neden oluyor.

Dün önemli bir makro ekonomik verinin bulunmaması piyasaların bu haber akışı ve bazı kurumların zirveye yönelik olumsuz açıklamaları çerçevesinde hareket etmesine neden oldu. Zirveden çıkacak kararlar elbette hiçbir şeyi bir anda eskisine çevirmeyecektir ama en azından daha sonuç alınabilir bir şeylerin sinyalinin verilmesi bile piyasalarda bir rahatlama sağlayacaktır.

Bu nedenle, yarın sonuçlanacak fakat gelecek haber akışıyla bugün de piyasaları hareketlendirecek zirveye bu açıdan bakmak daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu nedenle, gün boyunca bugün başlayacak AB liderler zirvesini izlemekte fayda var. Muhtemelen gün içinde asılsız bir sürü haber gelecek ve bu kapsamda borsalar artı eksi arasında gidip gelecektir ama esas önemli olan yarın ne olacağına yönelik pozisyon alınmasıdır. Bana göre, bugün hayali olumsuz haberlerle borsalar eksiye geçerse yarına yönelik biraz risk alınabilir ve bu geri çekilmelerde bir miktar yeni pozisyon açılabilir.

Dün yurtdışı piyasalarda gördüğümüz geri çekilmelere IMKB’nin daha sonra verdiği aksi yöndeki tepki ve gelen güçlü alımlar endekste 54.500 seviyesinin altına sarkma yaşanmadığı takdirde pozisyonların korunması gerektiğini gösteriyor. Bu nedenle, gün içi stratejinin 54.500’e doğru olası düşüşlerde, yarına yönelik ufak çaplı yeni pozisyon açılması, bu seviye aşağı yönde kırılırsa açılan pozisyonlar kapatılarak hisse azaltımına gidilmesi şeklinde olmasını uygun görüyorum.

Bugün endekste 54.500 – 56.000 bandı takip edilmelidir.

Teknik açıdan bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
TTRAK, GUBRF, SAHOL, SISE, ALARK

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:
DENTA (Olası etki: Pozitif): Şirketin büyümesini orta ve uzun vadede devam ettirmek vizyonu doğrultusunda, çeşitli stratejik opsiyonların incelenmesi amacıyla Standard Ünlü görevlendirildi. (KAP)

Günlük piyasa takvimi:
10:00 – (Türkiye) TÜİK Ekim ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak
14:00 – (İngiltere) İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak (Beklenti: 0.50%)
14:45 – (Euro Bölgesi) Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak (Beklenti: 1.25%)
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 395.000)
17:00 – (ABD) Ekim ayı toptan stoklar-satış verileri açıklanacak (Beklenti: 0.4%)
17:00 – (Türkiye) Hazine Kasım ayı nakit dengesi ve faiz dışı denge sonuçlarını açıklayacak
xx:xx – (Türkiye) OSD, Türkiye`de Kasım ayı otomotiv üretimi verilerini açıklayacak
xx:xx – (İspanya) İspanya`da görevi devralacak olan Başbakan Rajoy ekonomiye ilişkin planlarını açıklayacak

Yazarın Diğer Yazıları