Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Veriler yükselişe işaret ediyor…

Günün ilerleyen saatlerinde ise, İMKB yine ABD’de açıklanacak makro verilerin durumunu fiyatlandıracak

Bigpara Haber

Gerek ABD borsalarının ikinci yarıdan itibaren nötre dönmesi gerekse vadeli endekslerinin saat 08:30 itibarıyla %0,2 civarında artıda bulunması, İMKB’nin güne yükselişle başlayacağını ortaya koyuyor.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma
ve Kurumsal Finansman Müdürü

Günün ilerleyen saatlerinde ise, İMKB yine ABD’de açıklanacak makro verilerin durumunu fiyatlandıracaktır.

Seansın ikinci yarısında üç ayrı ABD verisinin yayınlanacak olması ve bu verilerden ikisine ilişkin beklentilerin pozitif, birinin negatif olması, bakış açısının olumlu yönde ağır bastığını gösteriyor. Bu nedenle, bugün borsaların bu veri akışına da bağlı olarak yükseliş eğilimli hareket edeceğini tahmin ediyor, mevcut pozisyonların 61.000’in altına inilmediği sürece korunmasını öneriyorum.

Bugüne yönelik kısa vadeli bakış açısına karşılık biraz daha geniş perspektifte global piyasaları rayında tutmak için her türlü çabanın sarfedilmeye devam edileceği düşüncesi 5-10 yıl gibi uzun bir zaman diliminde hisse senedi yatırımcısının karlı olmaya devam edeceğini ortaya koyuyor.

Global çapta devam eden düşük faiz politikasının hisse senedini alternatifsiz bir konuma getirmesi, sıcak paranın borsalarda kalmaya devam edeceğini gösterirken, Türkiye’deki bireysel hisse senedi yatırımcısının %1’inin bile bu kadar uzun süre beklemediğini biliyor olmamız sabit getirili enstrümanlardan çok daha yüksek getirisi olan borsalardaki kazançlardan da yararlanamamalarına neden oluyor. Bu nedenle, yatırım yaparken bugün alıp yarın kazanayım mantığıyla değil, daha uzun vadeli bakmak doğru olandır.

Ayrıca, bu köşelerde günlük yazılan yorumların özü gereği, o güne de yönelik bir strateji vermesi gerektiğinden, yazarların yorumları değerlendirilirken bu açının gözden kaçırılmaması gerekmektedir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

FROTO, DYHOL, ASELS

Seans sonrası açıklanan 2011/12 dönemi bilançoları:

AEFES

Günlük piyasa takvimi:

10:00 – (Türkiye) TÜİK Şubat ayı dış ticaret dengesi açıklanacak
15:30 – (ABD) Şubat ayı kişisel gelirler, harcamalar ve çekirdek PCE açıklanacak (Beklenti: Gelirler 0,4%, Harcamalar 0,6%)
16:45 – (ABD) Mart ayı Chicago PMI açıklanacak (Beklenti: 63,0)
16:55 – (ABD) Michigan Üniversitesi tüketici güveni açıklanacak (Beklenti: 75,0)
17:00 – (Türkiye) Hazine Nisan ayı iç borçlanma stratejisini açıklayacak
xx:xx – (Türkiye) AKBNK, ASELS, ASLAN, AVIVA, BMEKS, BRSAN, BUCIM, DOAS, EREGL, IDGYO, ISCTR, NUHCM, PKENT, PRKAB, TOASO, TSGYO, VAKBN Genel Kurul Toplantısı yapılacak
xx:xx – (Türkiye) ANHYT net nakit %11,33 oranında temettü dağıtacak

Yazarın Diğer Yazıları