Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Veri yok, dünün devamı…

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler...

Bigpara Haber

Dün global piyasalar genelde olumlu gelmeyen ama olumluymuş havası estirilen ABD verilerinin (işsizlik maaş başvuruları son dört yılın en düşük seviyesine geldi deniyor ama kişisel gelir ve harcamalar tahminlerden kötü gelirken, artış göstermesi beklenen ve oldukça önemli olan ISM imalat endeksi ile inşaat harcamaları geriledi) yanı sıra beklentilere paralel olarak Euro Bölgesi Maliye Bakanları’nın Yunanistan’a 130 milyar euro’luk ikinci kurtarma paketine prensipte onay vermesi, Avrupalı liderlerin borç krizine karşı daimi kurtarma fonuna yönelik fon desteğini hızlandırma konusunda anlaşmaya varması, İspanya ve Fransa’nın tahvil ihalelerinde faizlerin gerilemesi, Çin’de açıklanan PMI verilerinin tahminlerden iyi çıkması borsalardaki yükselişin devam etmesini sağladı. Bu gelişmelerin dünde kalmasına karşılık bugün içerisinde önemli bir makro veri ve/veya haber akışının bulunmaması, borsalarda dünden gelen olumlu havanın bugün de devam ettirilmek isteneceğini gösteriyor.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Bu kapsamda, güne yatayda ve dengeli başlamasını beklediğim borsaların Asya borsalarındaki pozitif görünümü de arkasına alarak ilerleyen saatlerde bu konumunu sürdürmeye çalışacağını tahmin ediyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

TRKCM, ECZYT, AKSEN, GOODY

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:

ISCTR (Beklenen etki: Sınırlı olumlu): İş Bankası Mısır`da Yunanlıların sahip olduğu Piraeus Bank`ı satın almak istiyor. Mısır`da temsilciliği bulunan İş Bankası`nın satın almak istediği Piraeus Bank`ın 49 şubesi bulunuyor. Bankanın aktif büyüklüğü ise 1 milyar euro tutarında. (Milliyet)

Günlük piyasa takvimi:

09:00 – (Almanya) Ocak ayı perakende satışlar açıklanacak
xx:xx – (Türkiye) İMKB`de kapanış seansı uygulaması başlayacak
xx:xx – (ABD) St. Louis FED Başkanı James Bullard konuşma yapacak

Yazarın Diğer Yazıları