Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Veri yok, bugün yatayda seyir

Haftalık bazda 61.500 seviyesi, günlük bazda ise 62.400 seviyesi aşağı yönde kırılmadığı sürece hisse azaltımı önermiyoruz

Bigpara Haber

Avrupa borç krizinin atlatılmasına yönelik bir takım çabalar devam ediyor olsa da, sorunların kısa vadede çözümlenemeyecek oluşu, bu geçiş sürecinde gelmekte olan negatif yöndeki açıklamaların piyasalarda zaman zaman satış baskısı yaratmasına neden oluyor.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

 
Dün Finlandiya ekseninde gelen haberlerin İspanyol faizlerini %7’nin üzerine sıçratması rahatsızlık yaratırken, bu sabah Eurogroup toplantısından İspanyol bankalarını desteklemeye yönelik kararlar gelmesi, faiz cephesini bir nebze durağanlaştıracaktır görüşündeyim.

Buna karşılık, ABD’li kredi derecelendirme kuruluşu Eagen Jones’un güne başlarken Hollanda ve Avusturya’nın notunu düşürmesi ise, ABD borsalarının kapanışa doğru yaptığı toparlanma hareketinin Avrupa borsalarının bugüne olumlu başlama ihtimalini baltalayacaktır. Bu nedenle, güne yatayda başlaması muhtemel görünen borsaların, önemli bir makro ekonomik verinin olmadığı bugün boyunca bu seyrini devam ettireceğini tahmin ediyorum.

Önemli bir haber akışının bulunmamasına bağlı olarak ve piyasaları etkileyebilecek bir gelişme yaşanmayacağını varsayarak gün boyunca zayıf ve dar bir bantta seyir yaşanmasını olası görüyorum. Haftalık bazda 61.500 seviyesi, günlük bazda ise 62.400 seviyesi aşağı yönde kırılmadığı sürece hisse azaltımı önermiyoruz.

Bugün ne yapılmalı?

Seans sonrası gelen haberlerin karışık olması ve net bir yön tayininde bulunmaması nedeniyle güne yatayda başlayacağını tahmin ettiğim İMKB-100 endeksinde, gün içinde 62.400 – 63.000 bandı izlenebilir. Şayet 62.400 seviyesi aşağı yönde kırılırsa gün içi açılan pozisyonlar kapatılmalıdır.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

OTKAR, VAKKO, BANVT, ASYAB, AKSA

Günlük piyasa takvimi:

09:45 – (Fransa) Mayıs ayı sanayi üretimi açıklanacak
11:30 – (İngiltere) Mayıs ayı toplam ticaret dengesi, sanayi üretimi açıklanacak

Yazarın Diğer Yazıları