Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Veri akışı yine negatif, yön aşağı...

Veri akışı yine negatif, yön aşağı...

Bigpara Haber

Yeni pozisyon açmanın ne kadar riskli olduğu dün görüldü…


Gün boyu tutunma görüntüsü sergileyen ve hatta gelen tepki alımlarına bağlı olarak “53.000’e doğru yönelecek mi?” imajı yaratan IMKB’nin saat 16:00’dan sonra yaşadığı sert satışlar, yukarı verilen tepkilerin hisse azaltmak için kullanıldığının önemli bir göstergesi oldu ve bu nedenle düşüşün nerede durabileceği kestirilmeden yeni pozisyon açılmamalı tavsiyemizi koruyoruz.

Bugün yurtiçi ve dışında herhangi bir veri akışının bulunmamasına karşılık, Moody’s’in Macaristan, Citigroup, Wells Fargo, BofA’nın kredi notlarını düşürmesi, benzer bir not indiriminin S&P’den 7 İtalyan bankası için de gelmesi IMKB’nin bugüne de düşüş yönünde başlayacağını gösteriyor.

Gün içinde tepki alımına yönelik pozisyon almak isteyen yatırımcıların daha alt seviyeleri hedefleyerek, çok iştahlı olmadan bu hareketi yapmalarını öneriyoruz.

Teknik açıdan bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

ASELS, YAZIC, AEFES, DOAS, AKMGY

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:

DENIZ (Olası etki: Hafif Pozitif): Denizbank Genel Müdürü Ateş “Denizbank için her ülkeden banka ile görüşmeler oluyor” dedi. (Hürriyet)
Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:

METRO (Olası etki: Hafif Pozitif): 100 milyon TL tutarında çıkarılmış sermayesi olan, sermayesinin %99,69` u Şirkete ait Bağlı ortaklığı Metro Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret A.Ş.`nin 25 milyon TL nominal değerdeki hisselerinin Şirket portföyünden, halka arz suretiyle satılması amacıyla gerekli başvuruların yapılmasına karar verildi. (KAP)
SAHOL (Olası etki: Nötr): Sabancı Holding`in iştirak portföyünde yer alan Enerjisa Enerji Üretim A.Ş, Enerjisa Doğal Gaz Toptan Satış A.Ş, Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. ve Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş unvanlı şirketlerin hisse senetlerinin kısmi bölünme yoluyla kurulacak Anonim Şirkete ayni sermaye olarak devrine ilişkin karar alınacağı belirtildi. (KAP)

Günlük piyasa takvimi:

Bugün için önemli bir veri akışı bulunmamaktadır

Yazarın Diğer Yazıları