Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Tepkinin devamı geliyor…

İMKB-100 endeksinin gün içerisinde 56.000 seviyesini test etmesini ve bugünü de artıda tamamlamasını bekliyorum

Bigpara Haber

ABD verilerindeki kötüye gidişin zaman farkına dayalı olarak Asya Pasifik borsalarında gecikmeli fiyatlandırılmasıyla düne satış baskılı başlayan borsalar gün boyunca bu konumunu korudu.


Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


İMKB-100 endeksi ise, son birkaç gündür sürdürdüğü pozitif ayrışmasını dün de devam ettirdi ve günü artıda tamamlamayı bildi. Son yaşanan gelişmeler çerçevesinde G-7 Maliye Bakanlarının bugün acilen toplanacak olmasının yatırımcılar nezdinde bir umut ışığı olarak algılanması, vadeli borsaların bugüne artıda başlamasına sebebiyet veriyor ve bu kapsamda da İMKB-100 endeksi güne 56.000’e doğru başlangıç yapacaktır.

Gün içerisinde yurtdışında yayınlanacak makro veriler elbette önemli olacaktır ama bugün takip edilecek esas gelişme G-7 toplantısı ve Euro Bölgesi borç krizine yönelik politika yapıcılardan gelecek açıklamalar olacaktır.

Bu doğrultuda, güne artıda başlamasını beklediğim İMKB-100 endeksinin gün içerisinde 56.000 seviyesini test etmesini ve bugünü de artıda tamamlamasını bekliyorum. Bu doğrultuda, günlük bazda hisse pozisyonları veya yeni açılacak pozisyonlar 55.000 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece korunmalı / taşınmalıdır.

Önümüzdeki günlerde borsaların tepki alımları ile birkaç günlük yükseliş yaşayacağını düşünüyor olsam da yine de temkinli olunmasını tavsiye ediyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

ENKAI, SISE, THYAO, MGROS, AKSA, VAKBN

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:

TCELL: (Muhtemel etki: Nötr) Turkcell, MTN Group`un İran`da 2004 ve 2005`de mobil telefon lisansı alınması sürecinde başvurduğu yolsuzluk ve rüşvet uygulamalarına ilişkin daha fazla kanıtı Lord Hoffman başkanlığındaki komisyona sunduğunu bildirdi. (Foreks)

Bugünkü Genel Kurullar:

EMKEL, KLGYO

Günlük piyasa takvimi:

12:00 – (Euro Bölgesi) Nisan ayı perakende satışlar açıklanacak
13:00 – (Almanya) Mart ayı fabrika siparişleri açıklanacak
17:00 – (ABD) Mayıs ayı ISM imalat dışı endeks açıklanacak (Beklenti: 53,5)
xx:xx – (G7) G7 ülkeleri Maliye Bakanları Avrupa borç krizini görüşmek üzere G-20 zirvesi öncesinde bugün toplanacak

Yazarın Diğer Yazıları