Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Tepki alımlarıyla 50.200 civarından başlangıç

Tepki alımlarıyla 50.200 civarından başlangıç

Bigpara Haber

Avrupa’nın kronikleşen borç sorunu, kur ve faizlerin yüksek seyrinin bankalar ve sanayi şirketlerinin karlarını törpüleyeceği endişesiyle dördüncü günde de yurt dışı piyasalardan ayrışan İMKB’de bugün ne bekliyoruz?

Bu sorunun cevabını gün açılışı ve sonrası diye ikiye ayırmakta fayda var. Dün gece dünyanın en büyük alüminyum şirketi olan Alcoa’nın beklentilere paralel olarak hisse başına -0,03 $ zarar açıklamasına karşılık gelirlerinin beklentilerden iyi çıkmasının seans sonrası işlemlerde şirket hisselerinin artı tarafta işlem görmesine yol açması, bu sabah Avustralya’da konut yapım ve izinleri verisinin tahminlerden iyi gelmesi, Asya Pasifik borsaları ile ABD vadeli borsalarının pozitif tarafta seyretmesi, Avrupa borsaları kapandıktan sonra ABD borsalarının %0,4 daha değer kazanması gibi nedenlerle İMKB’nin güne %0,7’ye ulaşan seviyede (50,200 civarı) yükselişle başlamasını bekliyorum.

Günün devamında ise, ABD’de toptan stok verisinin haricinde yurtdışında önemli bir makro veri akışının bulunmamasına karşılık Yunanistan’ın 6 ay vadeli bono ihracı ve Almanya Başbakanı Merkel ile IMF Başkanı Lagarde’ın görüşmesi piyasalara yön verecektir.

Bugünkü haber akışının borsalara olumlu yansıyacak bir yanının bulunmamasına rağmen tepki mahiyetinde yükselişler yaşanabilir. Sadece tepkiye yönelik hisse alınmasından ziyade düşüşün nerede duracağına bakarak 48.000’e doğru birkaç günlük pozisyon açmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Faiz ve kurlar yönünü aşağı çevirmediği sürece IMKB’de yeni pozisyon açmanın riskli olacağını görerek, faizlerde gevşeme yaşandığı takdirde banka hisselerine yönelmenin uygun olacağını tahmin ediyorum.

Güne 50.200 puan civarından başlamasını beklediğim IMKB’de gün içi destek ve zarar kes olarak 49.500 seviyesi takip edilmelidir.

Teknik açıdan bugün için olumlu görünen hisseler:

CCOLA, TTKOM, KOZAA, TTRAK, SNGYO, SISE, ENKAI

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:

DOGUB (Olası etki: -): Özelleştirme Yüksek Kurulu Doğusan Boru’nun %56,09 oranındaki hissesinin Yücel Grup Kuyumculuk İnşaat Taşımacılık San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne 7,26 milyon $ bedelle satılmasını onayladı. (Resmi Gazete) (Birim hisse satış fiyatı 1,87 USD/TL paritesiyle 1,21 TL olup, hissenin dünkü kapanış fiyatı 1,02 TL)
PRTAS (Olası etki: -): Şirket, Toyota Türkiye için gerekli olan tüm gövde katoforez boyalarının Türkiye’de üretilmesi işini üstlendi. (KAP)

Günlük piyasa takvimi:

14:00 – (Türkiye) Fenerbahçe Sportif`in olağanüstü genel kurulu yapılacak
17:00 – (ABD) Kasım ayı toptan stok verileri açıklanacak (Beklenti: 0,5%)
17:30 – (ABD) San Francisco FED Başkanı John Williams konuşacak
xx:xx – (Türkiye) Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) ihalesi yapılacak
xx:xx – (Yunanistan) 6 ay vadeli bono ihracı yapacak

Yazarın Diğer Yazıları