Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Tepki alımı ile 57.000’in üzeri…

Gösterge endeksin günü 57.000 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışarak geçirmesini bekliyorum

Bigpara Haber

Geçen haftayı Yunanistan’da yeniden yapılacak seçimler, İspanyol ve İtalyan bankalarının kredi notlarının düşürülmesi ile oldukça karamsar bir havada geçiren ve kimi yerde %12’lere ulaşan değer kayıpları yaşayan borsalar yeni haftaya yatayda başlayacak gibi görünüyor.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Bugünün gündeminde herhangi bir veri veya yeni bir gelişme bulunmaması sebebiyle en azından mevcut seviyelerini korumaya çalışacağını tahmin ettiğim borsalarda, gün içinde tekrar bir negatif haber gelmezse toparlanma görünümü sağlamak için de olsa artıya geçme çabası olacağını öngörüyorum. Bu nedenle de, gösterge endeksin günü 57.000 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışarak geçirmesini bekliyorum.

Teknik olarak kısa vadeli düşüş trendinin devam ediyor olması ve ana desteğe kadar daha yol olması sebepleriyle halen yeni pozisyon açmak için uygun bir zaman olduğunu zannetmiyorum.

Bu çerçevede yapılması gereken, yeni pozisyon açmaktan ziyade gün içi aç-kapa ve/veya kısa vade için sat-al stratejisine devam olabilir. Gün içi destek olarak 56.500 seviyesi takip edilebilir.



Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
TCELL, TTKOM, TTRAK, ECYAP, AKBNK



Bugünkü Temettü Ödemeleri:
ARFYO (%0,3)



Bugünkü Genel Kurullar:
BEYAZ, BRKO, CCOLA, GOLTS, INFO, SAFGY



Günlük piyasa takvimi:
Bugün için önemli bir haber veya veri akışı bulunmamaktadır

Yazarın Diğer Yazıları