Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Teknik açıdan hacimli tepki veren hisseler

Bigpara Haber

Merkel – Sarkozy görüşmesi bir umutla bekleniyor …


Dünü beklentilerimize paralel şekilde yükselişle geçiren global borsa endekslerinde bugün gözler Merkel – Sarkozy görüşmesinde olacak. Her ne kadar bu görüşmeden önemli bir sonuç çıkacağı düşünülmüyor olsa da toplantının sonuna kadar yatırımcılar gelebilecek olumlu açıklamaları fiyatlandırmak isteyecektir. Liderlerin bugünkü toplantısında ortak euro tahvili oluşturulması konusunu görüşmeyeceği tahmin edilirken, Merkel’in Avrupa Finansal İstikrar Fonu’nun kaynaklarının daha fazla artırılması fikrine karşı oluşu görüşmeden önemli sonuçlar çıkamayacağının birer göstergesi olarak not düşülebilir.

Bu kapsamda, Avrupa’nın geldiği aşamada Almanya’nın takınacağı tavır bölge ekonomisi ve piyasalar açısından önemli olacağından, özellikle Merkel’in açıklamaları borsalarda doğrudan fiyatlandırılacaktır ve bu nedenle Merkel – Sarkozy görüşmesi gün içinde yakından takip edilmelidir.
 
Bugünün diğer gündem maddesi ise, Almanya ve Euro Bölgesi’nde sabah açıklanacak büyüme verisi ile ABD’de öğleden sonra yayınlanacak konut başlangıçları, sanayi üretimi ve KKO’dan oluşan makroekonomik datalar olacaktır. Bu verilere ilişkin tahminler karışık olsa da, yatırımcıların “ışık arama” çabası içerisinde datalarda olumlu tarafları aramak isteyeceğini ve bunun da borsa endekslerine kısmi destek verebileceğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda, bugünkü strateji, Merkel – Sarkozy görüşmesinden olumlu açıklamalar gelirse pozisyonların korunması, aksi takdirde ufak çapta hisse azaltımına gidilmesi şeklindedir.

Bugünün piyasa takvimi:

09:00 – (Almanya) 2.çeyrek GSYH (öncü) açıklanacak
10:00 – (Türkiye) TÜİK/TCMB Temmuz ayı Tüketici Güven Endeksi sonuçlarını açıklayacak
12:00 – (Euro Bölgesi) 2.çeyrek GSYH (öncü) açıklanacak
15:30 – (ABD) Temmuz ayı konut başlangıçları verisi açıklanacak (Beklenti: 600.000, Önceki: 629.000)
15:30 – (ABD) Temmuz ayı sanayi üretimi ve KKO açıklanacak (Beklenti: Sanayi Üretimi 0.5%, KKO 77.0%, Önceki: Sanayi Üretimi 0.2%, KKO 76.7%)
15:30 – (ABD) Temmuz ayı ithalat fiyatları açıklanacak (Beklenti: -0.1%, Önceki: -0.5%)
xx:xx – (Türkiye) Hazine 4 yıl vadeli sabit kuponlu DT ihalesi düzenleyecek

Teknik açıdan hacimli tepki veren hisseler:
ANSGR, BTCIM, DOAS, ECZYT, KARSN

Dün bilançosunu açıklayan şirketler:
AYGAZ, BRISA, DENTA, SELEC, SNGYO, TUPRS

Seans sonrasında yayınlanan “Vergi Dairesi Bilançoları”nda dikkat çeken hisseler:

BTCIM, DOAS, RYGYO

Yazarın Diğer Yazıları