Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Tek günlük eksi kapanış bir şey ifade etmiyor…

Bugünün piyasa gündeminde, aşağıda da görülebileceği üzere yoğun bir veri akışı bulunuyor

Bigpara Haber

Merkez Bankalarının piyasalara destek olacağı beklentisinin sürdürülüyor olması ve düşük tutulması sebebiyle tahminlerden iyi gelmeye devam eden şirket bilançolarının vermiş olduğu güç, dün yurtdışı borsaların günü artıda kapatmasına yol açtı

.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

İMKB ise, bir hafta on günlük periyodun ardından ilk kez yurtdışından negatif ayrışarak, günü %1 ekside ve 65.000 puan seviyesinin hemen altında tamamladı.

Bugünün piyasa gündeminde, aşağıda da görülebileceği üzere yoğun bir veri akışı bulunuyor. Bu makro veriler içerisinde en belirleyici ve göze çarpan olarak Almanya ve İngiltere datalarının olması, gün içerisinde bu gelişmelerin takip edilmesini gerektiriyor. Bu çerçevede, Almanya’da sanayi üretim verisi ile İngiltere Merkez Bankası’nın açıklamalarına odaklanılmalı, BoE’nin büyümeye yönelik olası aşağı yönlü revizyonlarına dikkat edilmelidir.

Genel olarak kar realizelerinin yaşanacağı bir gün olacağını düşünüyor olmam sebebiyle, gün içerisinde 65.200 seviyesinin üzerine çıkılmadığı sürece ertesi güne yönelik yeni pozisyon açılmasını tavsiye etmiyorum. Ayrıca, olası aşağı yönlü hareketlerde ise 64.500 seviyesi destek ve zarar kes seviye olarak kullanılmalıdır.

Son yaşanan yükseliş hareketine yönelik düşüncemin “temelsiz nedenlere dayanıyor” şeklinde olması nedeniyle, gönül rahatlığıyla yeni pozisyon açılabilir diyemiyorum. Buna karşılık, borsalarda pozitif görüntü bozulmadığı takdirde, 63.500 – 64.500 seviyeleri yeni alım için değerlendirilebilir düşüncesindeyim.

Bugün ne yapılmalı?

İMKB-100 endeksinin Avrupa ve ABD vadeli borsalarındaki hafif düşüşlere paralel şekilde güne başlamasını, ilerleyen saatlerde ise Avrupa’da açıklanacak verilerle hareket etmesini bekliyorum. Bu kapsamda gün içi hareket bandı olarak 64.500 – 65.200 aralığı takip edilmelidir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

MGROS, TOASO, TRCAS, TTRAK

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:

TKNSA: Yurtiçinde bünyesine kattığı yeni markalarla büyüyen Teknosa, yurtdışında da yatırım atağına hazırlanıyor. Genel Müdür Nane, Hedefimiz 2 yılda çevre ülkelere açılmak dedi. (Sabah)
CLEBI: Çelebi Hava Servisi`nde hisse devrine ilişkin Actera Group ve Çelebioğlu Ailesi arasında bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalandı. (KAP)

Günlük piyasa takvimi:

09:00 – (Almanya) Haziran ayı dış ticaret ve cari işlemler dengesi açıklanacak
09:45 – (Fransa) Haziran ayı dış ticaret dengesi açıklanacak
10:00 – (Türkiye) TÜİK Haziran ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak
12:30 – (İngiltere) İngiltere Merkez Bankası Enflasyon Raporu açıklanacak
12:30 – (Almanya) 10 yıl vadeli federal tahvil ihracı yapılacak
13:00 – (Almanya) Haziran ayı sanayi üretimi açıklanacak
14:30 – (Türkiye) TCMB beklenti anketinin Ağustos ayı ilk sonuçları açıklanacak
15:30 – (ABD) 2.çeyrek tarım dışı verimlilik açıklanacak (Beklenti: 1,3%)
17:30 – (Türkiye) Hazine Temmuz ayı nakit dengesi ve faiz dışı denge sonuçlarını açıklayacak
xx:xx – (Türkiye) İstanbul Finans Merkezi ihalesi yapılacak

Yazarın Diğer Yazıları