Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

TCELL direniyor…

Merkez Bankalarının beklendiği gibi parasal genişleme adımlarına devam edeceği açıklamasının...

Bigpara Haber

Merkez Bankalarının beklendiği gibi parasal genişleme adımlarına devam edeceği açıklamasının borsalara olumlu etkisini kaybetmesinin yanı sıra kötü gelen verilerin de pozitif fiyatlandırılma eğilimine ara verildiği bir haftada, Borsa İstanbul’un da benzer şekilde ani ve hızlı geri çekilme yaşadığını gördük.


Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Yıl içi trende yönelik pozitif bakışımın devam ediyor olmasına karşılık 86.500 seviyesinden dönülmesi ve önceki yazımda belirttiğim 85.700 seviyesinin aşağı yönde kırılması yeni destek seviyesi olarak 82.000’in ön plana çıkmasına neden olacaktır. Son iki günde sebepsiz yere (kar realizesi belki) gelen satışlarıyla 83.500’ün altında kapanış olması, yeni pozisyon açmayı düşünürken 83.500’ün üzerine çıkıldığının ve/veya 82.000 desteğinden dönüldüğünün görülmesini gerektiriyor.

Bugün global piyasalarda ana veri ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verileri takip edilecektir. Veriye yönelik beklenti öncekine göre aşağı yönü işaret etmesinin yanı sıra hafta içerisinde yayınlanan ADP özel sektör istihdam ve işsizlik maaş başvuruları verilerinin beklentilerden kötü gelmesi yurtdışı borsalarda gün içerisinde aşağı yönlü baskı oluşturabilir. Kuzey Kore’nin Güney Kore’yi tehdit etmesinin sabah itibarıyla borsalarda yarattığı negatif baskının ABD verilerinin beklenmesi sürecinde devam etmesi muhtemel olup, saat 15:30’daki veri sonrasında bu seyrin nasıl tezahür edeceğini kestirmek güç görünüyor. Önceki haftalarda verilerin kötü gelmesinin varlık alım programının devam ettirileceği yönünde fiyatlandırılması bu defa olacak mı bilinmez ama Borsa İstanbul’un Çarşamba’dan bu yana yurtdışına göre gösterdiği negatif ayrışmayı tersine çevirecek bir şeyin bulunmaması en azından 82.000’e kadar yeni pozisyon alınmamasını gerektiriyor düşüncesindeyim. Şu sıra yüksek temettü beklentisiyle bu düşüşe direnen tek hisse olarak TCELL’in görünmesi, yeni pozisyon açarken TCELL’in değerlendirilmesini gerektiriyor. Tüm bunlar kapsamında, şayet BIST-100 endeksi gün sonuna doğru 83.500’ün üzerine çıkarsa haftalık bazda yeni pozisyon açılmalı, aksi takdirde 82.000’e kadar beklemede kalınmalı görüşündeyim.

Açılışı bugün yapılan Borsa İstanbul’un tüm yatırımcılara bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
ASELS, GUBRF, TCELL

Bugünkü Temettü Ödemeleri (hisse başına net nakit):
TOASO (%81,6)

Bugünkü Genel Kurullar:
DESA (16:30), TRKCM (14:00)

Seans sonrası açıklanan 2012/12 bilançoları:
HURGZ

Günlük piyasa takvimi:
12:00 – (Euro Bölgesi) Şubat ayı perakende satışlar açıklanacak
12:30 – (Türkiye) Şubat ayı bankacılık sektörü verileri açıklanacak
13:00 – (Almanya) Şubat ayı fabrika siparişleri açıklanacak
15:30 – (ABD) Mart ayı tarım dışı istihdam verileri açıklanacak (Beklenti: Tarım Dışı İstihdam 193.000, işsizlik oranı 7,7%)
15:30 – (ABD) Şubat ayı dış ticaret dengesi açıklanacak (Beklenti: -44,8 milyar $)
17:30 – (Türkiye) Hazine Mart ayı faiz dışı dengeyi açıklayacak

Yazarın Diğer Yazıları