Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Sonunda 60.000`in üzerini göreceğiz

Bigpara Haber

Yunanistan’da hükümet kurma çalışmalarına yönelik olumlu gelişmeler, İspanya’nın tahvil ihalelerinin başarıyla sonuçlanarak faizlerde ufak çaplı gerileme yaşanması ve FED’in bugün kararını açıklayacağı toplantısında 3.parasal genişleme adımı atacağı spekülasyonunun yapılması gelişmeleri neticesinde önceki günün aksine dirençli ve yükseliş eğilimli hareket eden İMKB-100 endeksinde alımların bankacılık sektöründe yoğunlaşması, gösterge endeksin 59.000 direncini aşarak teknik açıdan oldukça iyi denebilecek bir şekilde günü tamamlamasına neden oldu.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Yeni güne başlarken Moody’s’den gelen pozitif haber (Türkiye tahvillerinin ratingini yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altına yükseltmesi ve görünümü de pozitif belirlemesi) İMKB’nin bu defa da 60.000 seviyesini aşmasına yardımcı olacak gibi görünüyor. Kurumun görünümü pozitif olarak belirlemesi, ilerleyen dönemde Türkiye’nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesi açısından daha olumlu bir sinyal verdiğinden bu durum borsadaki yükselişin sürmesini sağlayacaktır.
 
Avrupa’da tüm olası negatifliklerin gün yüzünde olması ve bu kapsamda beklentilerin düşük tutulması, esasında AB liderlerinin önümüzdeki on gün içinde yapacağı iki toplantıda alacağı kararlara yönelik pozitif beklentiler yaratılabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, borsalardaki yükselişin halen devam edebileceğini düşünüyor olup, ilk hisse azaltım noktasının 60.000’in üzerinden olmasını tavsiye ediyorum.

Bugün ne yapılmalı?

Moody’s’in haberiyle güne 60.000’in üzerinden başlayacağını düşündüğüm İMKB’de yükselişin aşırı şişirilmesi halinde gün içi 60.800 seviyelerinden kar satışları yapılmasını öneriyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler

AKSA, BAGFS, TRKCM, TOASO, YKBNK, GARAN

Bugünkü Genel Kurullar

AKENR, SKPLC

Günlük piyasa takvimi

11:00 – (Almanya) Nisan ayı CB öncü göstergeler endeksi açıklanacak
11:00 – (İtalya) Nisan ayı sanayi siparişleri açıklanacak
11:30 – (İngiltere) İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı tutanaklarını açıklayacak
12:30 – (Almanya) 2 yıl vadeli federal tahvil ihalesi yapılacak
19:30 – (ABD) ABD Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak (Beklenti: 0-0,25%)

*Beklentiler: Bloomberg’den alınmaktadır

Yazarın Diğer Yazıları