Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Seçim öncesi bir miktar nakit iyidir!

Bigpara Haber
Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) dünkü kararında beklentiler doğrultusunda faizleri değiştirmemesine karşılık artan enflasyon baskısı karşısında Temmuz ayında faizleri artırabileceği yönünde sinyal vermesi, ABD’de haftalık işsizlik maaş başvuruları ve dış ticaret gibi verilerin karışık gelmesi yurtdışı piyasalarda ilk etapta negatif algı yaratsa da daha sonra Yunanistan’ın 28 milyar € tutarında kemer sıkma planı açıklamasıyla yaşanan toparlanma IMKB’de hissedilmedi. 
 
Yurtdışı borsaların AMB tedirginliğine rağmen dün gün boyunca artıda seyretmesine karşılık IMKB’nin negatif yönde ayrışarak günü ekside tamamlamasını, hafta sonundaki seçim öncesinde pozisyon yapılandırması olarak görüyorum.
 
Her ne kadar yatırımcılar seçimlerden mevcut iktidarın galip çıkacağını düşünüyor olsa da yine de temkinliliği elden bırakmamak anlamında bu tavrını bugün de sürdüreceğini tahmin ediyorum.
 
IMKB-100 endeksinin 64.000 ve 63.800 seviyelerinin altına sarkması, normal şartlarda kısa vade için satış yönünde değerlendirmesi gereken bir durum olmasına karşılık, Pazartesi gününe seçim sonuçlarıyla uyanılacak olması durumu farklılaştırıyor.

Bu kapsamda, iktidar partisinin seçimleri kazanma ihtimalinin neredeyse kesin görülmesine karşılık çıkaracağı milletvekili sayısının 330 ve/veya altında kalması olasılığını göz önünde bulundurarak ve/veya riski düşürmek için portföylerdeki hisse oranından bir miktar nakde dönmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, önemli bir veri akışının olmadığı bugün, tamamen hisse taşımak yerine, en azından %20 oranında nakitte kalmakta fayda var.
 
Seçim öncesi bir miktar nakit iyidir!

Dün 63.800 desteğinin altında kapanış yapılması teknik açıdan zayıflamanın devam ettiğini gösterirken, gün içinde 64.000 – 64.500 seviyelerine yapılabilecek yükselişlerin hisse azaltımı yönünde değerlendirilmesinin uygun olacağı görüşündeyim. 
 
Teknik açıdan pozitif görünen hisseler…

CCOLA, ALGYO, GUBRF

Yazarın Diğer Yazıları