Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

S&P negatif izlemeye aldı, gün satıcılı başlayacak

S&P negatif izlemeye aldı, gün satıcılı başlayacak

Bigpara Haber

Dün ABD ve Avrupa’dan gelen makro ekonomik veriler pek iç açıcı olmasa da İtalya’nın yeni kemer sıkma kararı, bölgedeki faizlerde yaşanan ufak çaplı düşüşler ve Cuma günü yapılacak AB liderler zirvesine yönelik oluşturulan pozitif beklentiler borsaların artıda kapanmasını sağladı.
 
Bu gelişmelerin ardından, borsalar kapandıktan sonra S&P’nin 15 Euro Bölgesi ülkesinin kredi notunu negatif izlemeye aldığını açıklaması, yeni güne borsaların satıcılı başlayacağını gösteriyor. Her ne kadar Avrupa borsaları ile IMKB bugüne ekside başlayacak olsa da, günün ilerleyen saatlerinde yine AB zirvesine yönelik pozitif beklentiler oluşturularak bir toparlanma yaşanması kuvvetle muhtemel görünüyor. Bu nedenle, bugün 55.000 seviyesinin altına yaşanabilecek sarkmalarda, haber akışları takip edilerek, gün içi pozisyonlar açılıp gün sonunda da kapatılabilir. Bugünü etkileyebilecek önemli bir veri akışının bulunmamasına bağlı olarak gün boyunca yine AB zirvesinin ön planda olmasını bekliyorum.

Şayet 9 Aralık zirvesinden piyasaları kısa vadede tatmin edecek kararlar çıkarsa, bu durum yurtiçinde kurlarda aşağı yönlü baskı kurabileceği gibi bunun bir sonucu olarak döviz açık pozisyonu taşıyan ve bu nedenle ciddi değer kayıplarına uğrayan şirketlere tekrar bir dönüşe neden olabilir. Bu kapsamda, bir miktar riski artırarak bu tür hisselerde de pozisyon alınabilir düşüncesindeyim.

Bugün endekste 54.700 – 55.500 bandı takip edilmelidir.

Teknik açıdan bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
BOYNR, ISFIN, ISGYO, DOAS, AKSEN, AKSA

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:
SISE (Olası etki: Nötr): OOO Ruscam, OOO Ruscam UFA, OOO Posuda tarafından kullanılmak üzere 3 yıl vadeli 1.150 milyon Ruble (40 milyon USD) tutarındaki krediye Şişecam garantör oldu. (KAP)
EKGYO (Olası etki: Nötr): Kocaeli Gebze Emlak Konutları 28 Derslikli İlköğretim Okulu, Spor Salonu, Ada Dışı İmar Yolu İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri`nin sözleşmesi, Yüklenici firma ile imzalandı. (KAP)

TRGYO (Olası etki: Nötr): Korupark Terrace  projesinde Yapı Ruhsatı alınması işlemi tamamlandı. (KAP)

Günlük piyasa takvimi:
12:00 – (Euro Bölgesi) 3.çeyrek GSYH (2 tahmin) açıklanacak
12:00 – (Türkiye) Hazine 2 yıl vadeli sabit kuponlu devlet tahvili ihalesi düzenleyecek...

Yazarın Diğer Yazıları