Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Riskleri azaltmakta çıkan fırsatlar değerlendirilmeli

Bigpara Haber

Bugünün yönünü Merkel – Sarkozy görüşmesi, FED’in faiz kararı ve ABD verisi belirleyecek…


Piyasalar bugün esas itibarıyla üç ana konu üzerinde hareket edecek.

Bunlardan ilki, akşam saat 18:30’daki Merkel – Sarkozy görüşmesine 21:30’da katılması beklenen Papandreu’nun ardından gelecek açıklamalar, ikincisi FED’in saat 20:15’te açıklayacağı faiz kararı sonrasında yapacağı basın sunumu ve üçüncüsü ise saat 14:15’de yayınlanacak olan ABD’nin özel sektör istihdam verisi olacaktır.
 
Dün akşam yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında “AB kararlarının Yunanistan’da halkoyuna götürülmesi” kararının alınması, bugünkü Merkel – Sarkozy – Papandreu görüşmesini daha da önemli kılıyor.

Bu karar öncesinde iktidar partisinde çıkan görüş ayrılıkları, yapılacak güven oylamasından iktidar partisi PASOK’un sıkıntı yaşayabileceğini gösterirken, böyle bir gerçekleşmenin piyasalarda yeni bir satış dalgası yaratması ise kaçınılmaz olacaktır düşüncesindeyim.

54.800’ün altına inilirse önce 53.300, sonra 51.800 riski doğacaktır…

IMKB’nin dün yaşadığı düşüşle yine tehlikeli bir seviyeden kapanış yapması, bugün kesinlikle değer kaybetmemesini gerektiriyor. Hafta başından bu yana hisse azaltma gerekliliğini henüz yerine getirmemiş yatırımcılar için 54.800 seviyesi kritik bir nokta olarak görülmeli ve bu seviye de aşağı yönde kırılırsa 53.300 ve 51.800 seviyelerine kadar iniş riski artacağından artık “kol kesme” yapma zorunluluğu doğacaktır.

Riskleri azaltmakta çıkan fırsatlar değerlendirilmeli…

Dün yurtdışında yaşanan sert düşüşlerin ardından bugün piyasaların akşamki toplantıya yönelik olumlu beklentileri satın almaya çalışacağını, bu doğrultuda da gün içinde genellikle artı tarafta kalacağını tahmin ediyorum. Bu kapsamda, bugüne tepki alımlarıyla 55.000 seviyesinin üzerinde başlamasını beklediğim IMKB-100 endeksinde, gün içinde 54.800 seviyesi kırılmadığı sürece pozisyonlar korunmalı, aksi takdirde azaltıma gidilmelidir. Ayrıca, bugün olabilecek %1’in üzerindeki değer artışlarında da yine hisse satışı yapmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Teknik açıdan olumlu gördüğümüz hisseler:

ISFIN, AKFEN, ALCTL, TOASO

Günlük piyasa takvimi:
10:55 – (Almanya) Ekim ayı işsizlik oranı açıklanacak
14:15 – (ABD) Ekim ayı ADP özel sektör istihdam verisi açıklanacak (Beklenti: 100.000, Önceki: 91.000)
20:15 – (ABD) ABD Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak (Beklenti: 0.25%, Önceki: 0.25%)

Yazarın Diğer Yazıları