Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Pozisyon yapılandırmak için

Olası tepki alımları 90.000 seviyesi tekrar aşılırsa da kısa vade için yeni pozisyon açılabileceği düşüncesindeyim

Bigpara Haber

Merkez Bankası’nın kredili mevduat hesaplarına (KMH) uygulanacak akdi ve gecikme faiz oranlarının kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi ve gecikme faiz oranlarını geçemeyeceği şeklinde bir düzenleme yapması, Ekonomi Bakanlığı Danışmanı Bader Arslan’ın `ticari kredi faizleri bir haftaya düşer` yorumunda bulunması, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın bankaların hiçbir ücret alınmayan bir kartı tüketicinin hizmetine sunmak zorunda olduğunu belirtmesi önümüzdeki dönemde bankaların kar marjlarının daha da sıkılaşacağını ortaya koyarken, bu durum banka hisseleri üzerinden Borsa İstanbul’un bir süre daha satış baskısı ile karşılaşabileceğini gösteriyor.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Bunun yanı sıra, ABD’de konuşulmaya başlanan fakat gelecek yılın başından önce azaltılmaya başlanma ihtimali zayıf olan varlık alım programına yönelik endişeler de zaman zaman piyasalarda bu yöndeki baskının sürmesine yol açacaktır. Bu doğrultuda, her ne kadar Türkiye ekonomisi temel açıdan hikayesini devam ettiriyor olsa da, Borsa İstanbul’un yıl sonuna kadar her iki konunun ağırlığı altında kalacağını düşünüyorum. Dün itibarıyla yaşanan düşüşte 90.000’in altına inilmesi hisse azaltımı gereğini ortaya koyarken, daha fazla hisse azaltımı ve/veya yeni pozisyon açmak için bu defa alt tarafta 87.000’in izlenmesini tavsiye ediyorum. Şayet olası tepki alımları 90.000 seviyesi tekrar aşılırsa da kısa vade için yeni pozisyon açılabileceği düşüncesindeyim.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

EREGL, TCELL

Bugünkü Temettü Ödemeleri (Net Nakit):

AGYO (%1,3), CCOLA (%26,8), KONYA (%1.396,0), NUHCM (%27,2), SNGYO (%5,0), TTKOM (%58,6)

Bugünkü Genel Kurullar:

ARTOG, AYCES, EMNIS, KOZAA, PKART, YBTAS

Günlük piyasa takvimi:

10:00 – (İspanya) Nisan ayı perakende satışlar açıklanacak
10:55 – (Almanya) Mayıs ayı işsizlik oranı açıklanacak
11:00 – (Euro Bölgesi) Nisan ayı CB öncü göstergeler endeksi açıklanacak
15:00 – (Almanya) Mayıs ayı TÜFE açıklanacak (öncü)
23:00 – (Brezilya) Brezilya Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak
xx:xx – (Türkiye) İstanbul Boğazı`na inşa edilecek 3. köprünün yapımını da içeren ``Kuzey Marmara Otoyolu Projesi`nin Odayeri-Paşaköy Kesimi``nin temel atma töreni yapılacak

Yazarın Diğer Yazıları