Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Piyasalardaki bugünkü beklentim...

Bugüne yönelik bu temkinli iyimser bakışıma karşılık 59.000 seviyesi aşılmadığı sürece yeni pozisyon açılmasını önermiyorum

Bigpara Haber

Son zamanlarda Yunanistan öznelinde yaşanan negatif haber akışının kırılgan Avrupa ekonomisini daha da içinden çıkılmaz bir hale sürükleyeceği endişesinin borsalarda kurduğu satış baskısının dün de Yunanistan’ın 17 Haziran’da seçime gideceği ve Avrupa Merkez Bankası’nın ekonomiyi desteklemek için çaba sarfetmeyeceği söylentileriyle devam etmesi, beklentilerden iyi gelen ABD verilerine rağmen yurtdışı borsalara düşüş getirdi.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Dünkü değer kayıplarına karşılık bu sabah Japonya’da açıklanan ve tahminlerden iyi gelen büyüme verisinin pozitif katkısının borsalarda görülmesini bekliyorum. Verinin iyi gelmemesi halinde güne %0,5 civarında aşağıdan başlaması muhtemel olan Avrupa borsaları data sonrası büyük bir olasılıkla yatayda açılış yapacaktır ve benzer görüntünün İMKB’de de yaşanmasını bekliyorum. Bu kapsamda, güne 58.200 civarından başlamasını beklediğim İMKB-100 endeksinin yurtdışı borsaların durumuna da bağlı olarak (global borsa endekslerinde tepki alımı yaşanabilir) ilerleyen saatlerde artıda kalma çabası içinde olacağını, ABD’de saat 15:30 ve sonrasında açıklanacak makro verilere yönelik olumlu beklentilerin de etkisiyle bu konumunu sürdüreceğini tahmin ediyorum. Bugüne yönelik bu temkinli iyimser bakışıma karşılık 59.000 seviyesi aşılmadığı sürece yeni pozisyon açılmasını önermiyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

TRKCM, TTKOM, MGROS, THYAO, VAKBN, EKGYO

Seans sonrasında 2012/03 bilançosunu açıklayan şirketler:

CIMSA, GEDIZ, MGROS, SEKFK, SNPAM, SONME

Bugünkü Genel Kurullar:

ANACM, GLRYH, SISE, TRKCM

Günlük piyasa takvimi:

10:00 – (İspanya) 1.çeyrek GSYH (Final) açıklanacak
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 365.000)
17:00 – (ABD) Mayıs ayı Philadelphia FED endeksi açıklanacak (Beklenti: 10,0)
17:00 – (ABD) Nisan ayı CB öncü göstergeler endeksi açıklanacak (Beklenti: 0,1%)

Yazarın Diğer Yazıları