Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Piyasalarda bugün ne yapmalı?

Bugün 58.500’ün üzerinde bir kapanış yaşanırsa, bu durum ertesi günlerde 59.000’in test edilmesi ihtimalini kuvvetlendirecektir

Bigpara Haber

İspanya endişelerinin sıradaki ülke olarak İtalya’yı tekrar hedef tahtasına oturtması ve bu kapsamda oluşan karamsarlık havasının Euro Bölgesi’nde faizlerin sürdürülemez seviyelere doğru yol almasına neden olması, borsaların dün de satış baskısı altında hareket etmesine neden oldu.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Dün akşam Moody’s ve Eagen Jones’un İspanya’nın kredi notunu düşürmesinin beklenen bir gelişme olması ve vadeli borsaların da bu habere tepkisiz kalması, Avrupa borsalarının yeni güne yatayda başlayacağını gösteriyor. Bu kapsamda, bugüne 58.425 puan (+175 puan) civarından başlamasını beklediğim İMKB-100 endeksi, ilerleyen saatlerde Euro Bölgesi’ndeki gelişmeleri takip edecek ve öğleden sonra da ilave olarak ABD’de açıklanacak TÜFE, haftalık işsizlik maaş başvurularıyla kendine yön çizecektir. Bu verilere yönelik beklentiler nispeten olumlu olsa da, Avrupa’daki gelişmelerin daha etkili olması sebebiyle Euro Bölgesi’nin gölgesinde kalacağını düşünüyorum. Son birkaç aydır yayınlanan verilerin gittikçe kötüleşmesi, FED’in haftaya yapacağı toplantısında ek teşvik kararı almasına neden olabileceğinden ve bu beklentinin de borsalarda pozitif yönde fiyatlandırılmak isteneceğinden dolayı İMKB’ye yönelik kısa vadeli olumlu tavrımı sürdürüyorum. Buna karşılık Avrupa’da yükselen risklere bağlı olarak da geri çekilmelerde ara desteklerden hisse azaltımı için tetikte olunmasını öneriyorum.

Bugün ne yapılmalı?

58.425 puan seviyesinden güne başlamasını beklediğim İMKB-100 endeksinin gün içinde 58.500 direncini tekrar test etmesini bekliyorum. Şayet veriler ve negatif haber akışıyla geri dönüş yaşanırsa 58.000 seviyesi zarar kes olarak kullanılabilir. Bugün 58.500’ün üzerinde bir kapanış yaşanırsa, bu durum ertesi günlerde 59.000’in test edilmesi ihtimalini kuvvetlendirecektir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

AKENR, AKSEN, BAGFS, TOASO, VAKBN

Bugünkü Genel Kurullar:

DITAS

Günlük piyasa takvimi:

15:30 – (ABD) Mayıs ayı TÜFE açıklanacak (Beklenti: TÜFE -0,2%, çekirdek TÜFE 0,2%)
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 375.000)

Yazarın Diğer Yazıları