Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Piyasa hala güçlü fakat kar realizesi yapılabilir

Piyasa hala güçlü fakat kar realizesi yapılabilir

Bigpara Haber

ABD’de işsizlik datasının oldukça iyi gelmesi, Avrupa’daki ihalelerin başarıyla sonuçlanmasının faiz oranlarında düşüş yaratması, şirket bilançolarının ağırlıklı olarak tahminleri aşması, Japonya’nın IMF kaynaklarına destek verebileceğini açıklaması ve yükselişini sürdüren euro/dolar paritesi ile emtia fiyatlarının hisse senetlerine destek vermesinin Asya Pasifik borsalarında %1 civarında yükselişe neden olmasının yanı sıra vadeli borsaların hafif artıda yer almasını göz önünde bulundurarak İMKB-100 endeksinin bugüne 54.700 seviyesinin hemen üzerinde başlayacağını tahmin ediyorum.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Yönetmeni


Düne nazaran oldukça az veri akışının olmasına karşılık günün ilerleyen saatlerinde ABD’deki 2.el konut satışları, General Electric’in bilançosu ile IFF’in Yunanistan’da sürdürdüğü görüşmeler piyasalara yön verecek gelişmeler olacaktır. Verilere ilişkin beklentilerin nispeten olumlu tarafta olması ve pozitif havanın sürmesini göz önünde bulundurarak İMKB’nin gün boyunca pozitif yönlü seyretmeye ve 54.700 seviyesindeki 100 günlük ortalamalarının üzerine çıkmaya çalışacağını tahmin ediyorum. Şayet endeks bu denemesinde başarılı olamazda kar satışları ile karşılaşırsa ara destekler olarak 54.500 ve 54.000 seviyeleri izlenmelidir. 49.500 seviyesinden gelen tepkinin 54.700’deki 100 günlük ortalamalara kadar ulaşması nedeniyle şahsi kanaatim bu seviyelerden bir miktar hisse azaltımı yapılması gerektiği yönündedir.

Güne 54.700 puan civarından başlayacağını tahmin ettiğim İMKB’de gün içi ara destek olarak 54.500, zarar kes olarak da 54.000 seviyesi takip edilmelidir.

Teknik açıdan bugün için olumlu görünen hisseler:

PETKM, TRKCM, BRSAN, ISCTR, SNGYO

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:

VESBE (Olası etki: Nötr): Manisa Belediyesi, Manisa OSB içinde faaliyet gösteren Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ`ye, fabrikasının bazı bölümlerinin belediye mücavir sınırları içinde kaldığı ve İmar Kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle 1,5 milyon TL para cezası uygulayarak, bu bölümlerin yıkılması için tebligat gönderdi. (AA)
TTKOM (Olası etki: Negatif): Barclays, Türk Telekom için fiyat hedefini 9,80 TL’den 9,40 TL’ye indirdi. (Foreks)

Günlük piyasa takvimi:

09:00 – (Almanya) Aralık ayı ÜFE açıklanacak
11:30 – (İngiltere) Aralık ayı perakende satışlar açıklanacak
17:00 – (ABD) Aralık ayı ikinci el konut satışları açıklanacak (Beklenti: 4.650.000)
xx:xx – (ABD) General Electric’in bilançosu açıklanacak (0,38 $)

Yazarın Diğer Yazıları