Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Peki hangi hisselerde tepki var?

Bigpara Haber

Dün yurtdışı borsalarda önemli bir makro veri akışının bulunmaması IMKB’nin yurtiçindeki gelişmelere ve Avrupa’dan gelen haberlere reaksiyon göstermesine neden oldu.



Her ne kadar yurtdışındaki haber akışı borsalar açısından ağırlıklı olarak negatif algılama yaratacak cinsten olsa da IMKB’nin seçim öncesinde fiyatlama çabasına girmesi IMKB-100 endeksinin global piyasalardan ayrışarak %1 yükselmesine sebep olurken, bugün de benzer bir seyrin görülüp görülmeyeceği bankacılık hisselerine yönelik alıcı iştahına bağlı olacak.

Bu nedenle, seçim öncesindeki bu birkaç günde pozisyon açmak için bankacılık sektörü hisselerine gelebilecek alımların gücü takip edilmelidir.

Bugünün makro veri akışında ABD tarafının yine etkisiz olmasına karşılık Avrupa’dan Nisan ayı perakende satışlar ve fabrika siparişleri, yurtiçinden ise tahvil ihaleleri IMKB’yi etkileyecektir. Datalara ilişkin olumsuz beklentiler, bu veriler açıklandıktan sonra pozisyon açmanın daha makul olacağını ortaya koyuyor.
 
Ekonomik verilerde devam eden bozulmanın daha fazla derinleşebileceği endişesinin bugünlerde sıkça dile getiriliyor olmasının artan ve biriken bir risk olarak ön plana çıkması nedeniyle yeni hisse pozisyonlarında daha kısa vadeye yönelinmesini öneriyorum.

Bugün ne yapılmalı?

Gün içinde 63.700 aşılmadıkça yeni pozisyon açılmamalı, olası geri çekilmelerde de 63.300 desteğinin kırılıp kırılmadığı izlenmelidir. 63.300 zayıf bir destek olmakla birlikte bu seviyenin altına inilmediği durumda gün içinde pozisyon açılabilir. İkincil destek 63.000’de yer alıyor.

Peki hangi hisselerde tepki var?
AKSUE, KLGYO, TRGYO, VAKBN

Yazarın Diğer Yazıları