Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Olumlu haber yok, yükselişler tepki

Olumlu haber yok, yükselişler tepki

Bigpara Haber

FED, Merkel ve makro veriler borsaları eksiye çevirdi…


Almanya Başbakanı Merkel’in 500 milyar olarak öngörülen kurtarma fonunun artırılmayacağını söylemesinin moralleri bozması, ABD’de yayınlanan perakende satışlar verisinin beklentilerden kötü gelmesi, FED’in faizleri değiştirmediği (%0-0,25) toplantı sonrasında yaptığı açıklamalarda büyümeyi desteklemek amacıyla yeni adım atmaması ve piyasaların umut ettiği yönde herhangi bir niceliksel genişleme sinyali vermemesi, emtialar, euro/dolar ve borsalar üzerinde satış baskısı yaratarak günün ekside tamamlanmasına neden oldu.

Olumlu haber yok, yükselişler tepki mahiyetinde…

Bugünün gündem konularına bakıldığında, piyasalarda etki yaratabilecek sevide bir makro ekonomik veri ve gelişme olmadığını görmekteyiz. Bu nedenle, dünden gelen sıkıntılı ve satış baskılı hareketin bugün de gün içinde IMKB’de hissedilmesi muhtemel görünürken, hisse artırımı yapılmamalı tavsiyemizi de devam ettiriyoruz. İllaki hisse alınmak isteniyorsa da, ya arkasında beklentisi olan (satın alma, birleşme, IMKB’den hisse geri alımı vb) ve hisseyi destekleyebilecek gelişmesi olabilecek şirketler ya da aşırı değer kaybetmiş ve ana destek noktasından tepki verebilecek hisseler takip edilmelidir. Günlük bazda ise, yazılarımızda yer verdiğimiz teknik açıdan iyi görünen şirketler ile IMKB kapandıktan sonra hisseyi olumlu yönde etkileyebilecek haberi çıkmış şirketler tercih edilebilir. Kısa vadeli yönün halen aşağı olduğu unutulmayarak, bu geri çekilmenin 51.000’in hemen altına kadar devam edebileceği de göz ardı edilmemelidir. Bu çerçevede, bugün piyasaları olumlu yönde etkileyebilecek bir haber akışının bulunmamasına da bağlı olarak, gün içinde olabilecek yükselişlerin tepki mahiyetinde kalacağını tahmin ediyor, bugün 52.000 – 53.000 bandının takip edilmesini öneriyoruz. Şayet gün sonuna doğru 52.000 seviyesinin altına doğru bir kapanış görüntüsü oluşursa, zararına da olsa hisse azaltımına devam edilmeli görüşündeyim.

Teknik açıdan bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
AKSEN, AKSA, DOAS, TCELL, CCOLA

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:
AKFEN (Olası etki: Hafif Pozitif): Akfen Holding YK Başkanı Akın, Mersin’e 500 milyon $ civarında yatırımla, gazla çalışan enerji santralı yapacağız dedi. (AA)

Günlük piyasa takvimi:
12:00 – (Euro Bölgesi) Ekim ayı sanayi üretimi açıklanacak
15:30 – (ABD) Kasım ayı ithalat fiyatları açıklanacak (Beklenti: 1,2%, Önceki: -0,6%)
17:30 – (ABD) Haftalık petrol stok verileri açıklanacak
17:30 – (Türkiye) Hazine, Ekim ayı uluslararası doğrudan yatırım verilerini açıklayacak

Yazarın Diğer Yazıları