Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Moody’s’in haberine dikkat edilmeli…

Eğiliminin sürdürülmek istenmesi bir süre daha bu hareketin devamını getirebilecektir

Bigpara Haber

Yurtdışı piyasalarda devam eden olumlu havanın bir yansıması olarak İMKB’de de süregelen yükseliş 61.000 seviyesinin aşılmasını sağladı ve yurtdışındaki pozitif fiyatlandırma eğiliminin sürdürülmek istenmesi bir süre daha bu hareketin devamını getirebilecektir.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

ABD ekonomisi şu an parasal destek olmadan ayakta durabilir mi, Yunanistan’a yeni kredi dilimi serbest bırakıldıktan sonra Yunanistan düzelme trendine girebilir mi, bu gelişmelerle Avrupa ekonomisi 2012 yılını nasıl tamamlar gibi önemli soruların cevaplarına yönelik şüpheler devam ediyorken gözü kapalı yeni hisse pozisyonları açmak riskli olabilir.

Ama bu, borsalardaki başlayan bu yükseliş trendini hemen, bugün yarın durduracak anlamına gelmemeli. Bu kapsamda, İMKB’deki yükselişin ilk etapta 62.400’e kadar sürme ihtimali bir kenarda duruyor. Şu an global çapta iyimserliği bozacak bir gelişme olmaması veya görülmek istenmemesi nedeniyle şahsi kanaatim, beklentisi olan hisseler dışında yeni pozisyon açılmamasından ve mevcut pozisyonların korunmasından yana.

Bugün borsa şirketlerinden konsolide olmayanların 2011 yılı bilançolarını açıklamasında son gün olması nedeniyle gün boyunca hareketli ve hisse bazında hareketler yaşanabileceğini söyleyebilirim. Sabah itibarıyla Moody’s’in Türk bankalarının kredi notu görünümünü negatif izlemeye aldığını açıklaması açılışta kısa süreli kar realizesi yaşanmasına neden olabilir ama aceleci olmadan devamındaki hareketler izlenerek ve bu haberin nasıl yorumlanacağı gözlenerek mevcut pozisyonlarda değişikliğe gidilmelidir. Bu kapsamda, gün içi destek olarak 61.000 seviyesi takip edilmelidir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
THYAO, TKFEN, DEVA, KOZAL

Seans sonrası açıklanan 2011/12 dönemi bilançoları:
ALCAR, ALGYO, ATSYO, AYCES, KENT, KOZAL, MYZYO, OZBAL, PETUN, PINSU, PKART, PNSUT, SANKO, VKING

Günlük piyasa takvimi:
14:30 – (ABD) Şubat ayı TÜFE açıklanacak (Beklenti: TÜFE 0,5%, çekirdek TÜFE 0,2%)
15:15 – (ABD) Şubat ayı sanayi üretimi ve KKO açıklanacak (Beklenti: Sanayi Üretimi 0,5%, KKO 78,8, İmalat Sanayi 0,5%)
15:55 – (ABD) Michigan Üniversitesi tüketici güveni açıklanacak (Beklenti: 76,0)
xx:xx – (Türkiye) İMKB`de işlem gören şirketler 2011 yılı konsolide olmayan mali tablolarını yayınlamayı tamamlayacak
xx:xx – (Türkiye) DARDL, YKBYO, YKGYO ve YGYO`nun Genel Kurul toplantıları yapılacak  

Yazarın Diğer Yazıları