Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Moody’s etkisi 64.500’e kadar taşıyabilir

Bigpara Haber

Moody’s ve Haziran enflasyonu IMKB’yi 64.000’in üzerine taşıdı…

Yurtdışında önemli bir makro veri akışının bulunmamasına karşılık yurtiçinde açıklanan Haziran ayı enflasyon verisinin beklentilerden iyi gelerek (Beklenti: TÜFE -0.72%, Gerçekleşen: TÜFE -1.43%) yıllık bazda TÜFE’nin 7.18%’den 6.24%’e gerilemesi ve bunun tahvil faizlerini aşağı çekmesinin yanı sıra saat 17:00 civarında Moody’s’in “BDDK’nın tüketici kredileri için aldığı kararlar kredi notu için pozitif” açıklamasının başta banka hisseleri olmak üzere IMKB’ye getirdiği alımlar gösterge endeksin günü 1.46% değer artışıyla tamamlamasına neden oldu.
 
Moody’s etkisi endeksi 64.500’e kadar taşıyabilir, ya sonrası?

Moody’s’in haberine kadar günü 0-0.5% arasında artıda geçiren IMKB-100 endeksinin haberin ardından gösterdiği reaksiyon alıcıların olumlu haberlere ne kadar aç olduğunu gösteriyor. Gerçi Moody’s kredi notunun artırılacağını söylememiş olsa da bunun sinyali bile IMKB’de kullanılmaya yetti.

Peki bundan sonra bu haberin olumlu etkisi daha ne kadar sürer diye sorguladığımızda, kısa vadede en fazla 64.500 seviyesine kadar bir katkı sağlamasını beklediğimizi söyleyebiliriz.

Tabi bu esnada başka olumlu haberler gelirse, bu durum endeksin 66.000’li seviyelere yükselmesine yol açabilir ama önümüzdeki piyasa gündemine bakarak şu an için böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyleyebiliriz. Bu nedenle, mevcut hisse pozisyonlarının korunması için önümüzdeki günlerde ve/veya haftalarda IMKB-100 endeksinin 100 günlük hareketli ortalamaların bulunduğu 64.500 seviyesinin üzerine çıkıp çıkamayacağının takip edilmesi gerekiyor. İçinde bulunduğumuz veri akışı, bu seviyenin üzerine çıkılmasını pek mümkün kılmamakla birlikte gelebilecek yeni - pozitif haberler bunu sağlayabilir.
 
Bugünkü hareket bandı: 63.800 – 64.500…

Bugün yurtiçinde TCMB’nin fiyat gelişmeleri raporu, yurtdışında ise perakende satışlar (Euro Bölgesi) ve fabrika siparişleri (ABD) gibi veriler olması IMKB açısından nispeten dengeli ve olumlu bir seans yaşanacağının sinyallerini veriyor. Bu nedenle, gün içinde 63.800 – 64.500 aralığının takip edilmesini tavsiye ediyoruz.

Günün dikkat çeken hisseleri: MGROS, EKGYO, YKBNK

Yazarın Diğer Yazıları