Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Kısa vadeli hedefler 63.900 ve 64.500

Bigpara Haber
Tüketici güvenindeki kötüleşmeye rağmen borsalar yukarıda...

Yılbaşından bu yana en düşük seviyesine gerileyen ve önemli bir öncü ekonomik gösterge olan tüketici güveni verisine karşılık Yunanistan’da yarın oylanacak Orta Vadeli Plana yönelik olumlu beklentilerin satın alınması, Yunanistan konusunun çözüm bulacağı beklentisinin petrol başta olmak üzere emtialara alım getirmesi ve S&P Case Schiller Konut Fiyat Endeksinin şaşırtıcı şekilde artış göstermesi dün global borsalarda bahar havası yaşanmasına yol açtı. Yurtiçinde ise, yeni yasama döneminin olaylı başlamasına karşılık (dün de söylediğimiz şekilde IMKB’ye etkisi nötr oldu) JP Morgan’ın Türkiye’ye yönelik tavsiyesini nötr’e yükseltmesi ve yurtdışındaki bahar havası IMKB’nin günü 21 günlük hareketli ortalamasının üzerinde tamamlamasına yardımcı oldu.
 
Yabancı payındaki artış ve 21 günlük ortalamaların üzerine çıkılması olumlu. Kısa vadeli hedefler 63.900 ve 64.500...

IMKB-100 endeksinde son günlerdeki güçlenme isteğinin son 3 gündür yabancı payındaki artışla da desteklenmeye çalışılması ve bu doğrultuda uzun bir süredir özlendiği üzere yabancı payının %62.0’den %62.3’e yükselerek gösterge endeksin 21 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkması ilk etapta 63.900 seviyesindeki 50 günlük ortalamaları test edebileceğini ortaya koyuyor.  Ardından ise 64.500’ün görülmesi kuvvetle muhtemel. Bu nedenle, bu seviyelerin özellikle içinde bulunduğumuz iki günde görülebileceğini, ardındansa kısa vadeli realizasyonlar yaşanabileceğini düşünüyoruz.
 
Zayıf veri akışı ve olumlu havanın sürdürülme isteğine bağlı olarak Borsada bugünkü yön yukarı...

Global piyasalarda birikmeye devam eden risklere karşılık yatırımcıların beklentileri satın alma isteğinin bugün ve yarın borsa endekslerine pozitif yönde yansımaya devam edeceğini öngörüyoruz. Bu nedenle de, başta bugünkü zayıf veri akışına da bağlı olmak üzere bu durumun bugün de borsalarda olumlu yönde fiyatlandırılmaya çalışılacağını tahmin ediyor ve hisse pozisyonlarının halen korunmasını tavsiye ediyoruz.
 
Strateji: 63.900 ve 64.500’de pozisyon azalt, 62.500’den yerine koy...
Gerçekleşmeler öncesinde beklentilerin satın alınmasının borsayı yukarı yönde hareketlendirmesi bugünlerde IMKB-100 endeksinin 63.900 ve 64.500’ü test edilebileceğini gösterirken, Cuma gününden itibaren ise 62.500 – 63.300 bandından yerine koyma taktiği izlenebilir. Bugün için hareket bandı olarak 62.500 – 63.300 aralığı takip edilmelidir.
 
Bugünün piyasa gündemi:
 
12:00 - Euro Bölgesi’nde Haziran ayı ekonomik görünüm endeksi
17:00 – ABD’de Mayıs ayı tamamlanmamış konut satışları verisi
17:30 – ABD’de haftalık petrol stok verileri
 
Hacim artışı ve pozitif kapanışlarıyla dikkat çeken hisseler
PRKME, TUPRS, TRGYO, PETKM, FROTO, ECILC

Yazarın Diğer Yazıları