Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Kar satışlarının devamı için...

Kar satışlarının devamı için...

Bigpara Haber

Kar satışlarının devamı için bugünkü veriler izlenmeli…



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Dünkü yazımızda, endeksin güçlü olmasına ve 60.000’e gidebilme potansiyeline karşılık kırılganlığın sürmesi ve kısa sürede yaşanan hızlı yükselişe bağlı olarak hisse azaltımına devam edilerek portföylerdeki hisse oranının %20’ye kadar azaltılmasını belirtmiştik. Bu görüşümü halen korumakla birlikte yapılan hisse azaltımlarının, olası geri çekilmelerde 55.000’li seviyelerden önce yerine konulmamasını da öneriyorum. Tabi 55.000 seviyesindeki 100 günlük hareketli ortalamalarının üzerinde kaldığının görünmesi koşuluyla.

Düne paralel olarak bugün de yurtdışında önemli makro veriler yayınlanacak. Bu verilerin bir kısmı Asya Pasifik tarafında sabah itibarıyla “imalat verileri” olarak yayınlandı ve genellikle beklentilerden daha iyi geldi. Günün ilerleyen saatlerinde de devam edecek bu makro ekonomik veri akışı piyasaların yönünü belirleyecektir. Dünkü olumsuz ABD verilerinin bugün de devam etmesi halinde, bu durumun borsalardaki satış baskısını artıracağı unutulmamalı ve bu kapsamda gün içi pozisyon alınırken bu verilere dikkat edilmelidir. Bu nedenle, gün içi destek olarak 56.800 seviyesi takip edilmeli, zarar kes olarak da 56.400’ün altına inilip inilmediği kullanılmalıdır.

ABD ve Avrupa vadeli borsalarının güne karışık başlayacak olmasını göz önünde bulundurarak İMKB-100 endeksinin güne yatayda başlamasını bekliyorum.

Teknik açıdan bugün için olumlu görünen hisseler:
TOASO, ALARK, ISGYO, BIZIM, OTKAR, AKENR

Günlük piyasa takvimi:
10:55 – (Almanya) Ocak ayı imalat sektörü PMI açıklanacak
11:00 – (Türkiye) TİM Türkiye`nin Ocak ayı ihracat verilerini açıklayacak
12:00 – (Türkiye) İTO İstanbul`da Ocak ayında gerçekleşen enflasyon verilerini açıklayacak
15:15 – (ABD) Ocak ayı ADP özel sektör istihdam verisi açıklanacak (Beklenti: 172.000)
17:00 – (ABD) Aralık ayı inşaat harcamaları açıklanacak (Beklenti: 0,5%)
17:00 – (ABD) Ocak ayı ISM imalat endeksi açıklanacak (Beklenti: 54,5)

Yazarın Diğer Yazıları