Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Kar satışına rağmen 59.000 görülecek

Endeks 57.000 seviyesinin üzerindeki seyrini devam ettirirse bu durumda mevcut hisse pozisyonları korunabilir

Bigpara Haber

Hafta sonunda varılan yardım anlaşmasının İspanya için yeterli gelmeyeceği spekülasyonlarına bağlı olarak kar satışları geleceği beklentimin iki gün önce gerçekleşmesi, global borsa endekslerinin güne başlarken yaptığı kazanımları günün sonuna doğru geri vermesine neden oldu.


Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


İspanya anlaşmasına yönelik gün içinde çeşitli çevrelerden gelen negatif açıklamalara karşılık, bu anlaşmanın ülkeye ve AB’ye mevcut sorunlarını çözmede zaman kazandıracağını, bölge ekonomisine yönelik endişelerin kısa bir süre gözardı edileceğini düşünmem sebepleriyle bu bakış açısının ilerleyen günlerde borsalara tekrar yükseliş yaşatmasını bekliyorum. Bu kapsamda, özellikle Haziran ayının ikinci yarısında Yunanistan seçimlerinin de atlatılmasıyla (AB yanlısı Yeni Demokrasi Partisi’nin seçimleri kazanması durumu) borsalarda iyimserlik havası oluşacağını ve gösterge endeksin 59.000’i test edeceğini tahmin ediyorum. Bugüne baktığımda ise, önemli bir haber veya veri akışının bulunmamasına da bağlı olarak piyasaların yine İspanya üzerinden çıkacak haberlerle kendine yön çizeceğini söyleyebilirim. Şayet ekstra bir gelişme yaşanmaz ve gösterge endeks 57.000 seviyesinin üzerindeki seyrini devam ettirirse bu durumda mevcut hisse pozisyonları korunabilir. Aksi takdirde, gün sonunda 57.000’in altına doğru bir sarkma yaşanırsa, bu durum risk azaltma gerekliliğini ortaya koyacağından hisse pozisyonlarında azaltıma gidilmesini gerekecektir.

Bugün ne yapılmalı?

57.400 civarından güne başlamasını beklediğim İMKB-100 endeksinde 57.000 seviyesi aşağı yönde kırılmadığı sürece hisse pozisyonları korunmalı ve bu seviye zarar kes seviyesi olarak kullanılmalıdır.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

TOASO, TUPRS, TTKOM, AYGAZ, TRCAS

Bugünkü Genel Kurullar:

PARSN

Günlük piyasa takvimi:

11:30 – (İngiltere) Nisan ayı toplam ticaret dengesi, sanayi üretimi açıklanacak
15:30 – (ABD) Mayıs ayı ithalat-ihracat fiyatları açıklanacak (Beklenti: İhraç fiyatları 0,1%, ithal fiyatlar -1,1%)
21:00 – (ABD) Mayıs ayı Hazine bütçe dengesi açıklanacak (Beklenti: -125,0 milyar $)

Yazarın Diğer Yazıları