Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

İspanya söylentisi gerçek oldu…

Gün içi destek olarak 56.500 seviyesi takip edilebilir

Bigpara Haber

Son haftalarda yoğunlaşan negatif haber akışına dün de İspanya’nın kredi notunun düşürüleceği söylentisinin eklenmesi ve ABD’de yayınlanan makro verilerin tamamının tahminlerden kötü çıkması, borsalarda günün kayıplarla tamamlanmasına sebep oldu.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Bu sabah ise, söylentilerin 16 İspanyol bankasının kredi notlarının düşürülmesiyle gerçek olduğunun ortaya çıkmasının bu karamsarlık ve tedirginlik havasını devam ettirmesi, günün İMKB açısından yine satış baskılı geçeceğini gösteriyor.

Gün içerisinde piyasalarda etkili olabilecek önemli bir makro verinin olmayışı, Yunanistan, İspanya ve Avrupa’ya yönelik endişeli bekleyişin bugün de süreceğini ve tüm bunlar doğrultusunda hafta sonu riskinin alınmak istenmeyeceğini düşünmem nedenleriyle İMKB’nin gün boyunca 57.000 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışacağını tahmin ediyorum. Mevcut haber akışı çerçevesinde İMKB’nin 57.000’de tutunmasının güç olacağını öngörmem sebebiyle tepki alımı için de olsa 55.000 – 56.000 seviyelerinden önce yeni pozisyon açılmasını tavsiye etmiyorum. Gün içi destek olarak 56.500 seviyesi takip edilebilir.

Seans sonrasında 2012/03 bilançosunu açıklayan şirketler:
AKSA, ALARK, ANACM, DYHOL, OZBAL, SELEC, TKNSA

Bugünkü Genel Kurullar:
KRDMA, KRDMB, KRDMD, OZKGY

Günlük piyasa takvimi:
xx:xx – (ABD) Camp David`de G-8 Zirvesi yapılacak(2 Gün)
xx:xx – (Türkiye) İMKB`de işlem gören şirketlerin 3 aylık mali tablolarının açıklanmasında son gün

Yazarın Diğer Yazıları