Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

İspanya etkisi devam ediyor…

60.000 seviyesinin üzerine çıkılması önemli olmalıdır

Bigpara Haber

Son bir haftada İMKB’ye gelen satış dalgasının beklentilerimi aşan seviyede ve hızda gerçekleşmesi, gelinen aşamada 60.000 seviyesinin üzerine çıkılıp, burada tutunma sağlanıp sağlanamayacağını şüpheli hale getirdi.


Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Bu kapsamda, erken gelen hızlı düşüşe de bağlı olarak hisse azaltımına gidip gitmemede bana göre 60.000 seviyesinin üzerine çıkılması önemli olmalıdır. Şayet bir iki gün içinde bu seviyenin üzerine çıkılamazsa, zararına da olsa hisse azatlımı yapmak iyi olabilir, aksi takdirde ise pozisyonları korumak veya gündemin akışına göre yeni hisse alımı yapmak gündeme gelmelidir. İspanya ve tarım dışı istihdam verilerinin baskısının bugün Avrupa borsalarının açılışında da sürmesini beklememe karşılık ilerleyen saatlerde olumsuz bir haber gelmezse bu durum tersine çevrilmek istenecektir. Bu doğrultuda, güne hafif ekside başlamasını beklediğim İMKB’de gün içi ara destek olarak 59.700 seviyesi izlenebilir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

BIMAS, ALGYO, GUBRF, BOYNR, OTKAR

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:

ASUZU - ADEL: Uzun zamandır inşaat sektörüne girmek üzere çalışmalar yaptığı bilinen Anadolu Grubu, gayrimenkul alanına ilk adımı Kartal’dan atarak girecek. İnşaat sektörüne bu bölgedeki Isuzu, Anadolu Motor ve Adel Kalemcilik’in fabrika arazilerinden boşalan 150 dönüm arazi stoğuyla girecek olan Anadolu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Ekonomist’e yaptığı açıklamada bu araziler üzerinde rezidans ve ofis yapmayı planladıklarını dile getirdi. (Vatan)

BOLUC: Çaydurt mevkisindeki OYAK Bolu Çimento Fabrikası`nın hurdalığında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın fabrika binasına ve yakıt depolarına sıçramadan söndürüldü. (Foreks)

Günlük piyasa takvimi:

10:00 – (İspanya) Şubat ayı sanayi üretimi açıklanacak
10:00 – (Türkiye) TCMB Şubat ayı ödemeler dengesi raporunu yayınlayacak (Beklenti: -4,6 milyar $)
15:30 – (ABD) Mart ayı ithalat-ihracat fiyatları açıklanacak (Beklenti: ihracat 0,3%, ithalat 1,0%)
17:00 – (IMF) Global Finansal İstikrar Raporu açıklanacak
21:00 – (ABD) Bej Kitap (Beige Book) raporu açıklanacak
xx:xx – (Almanya) 10 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenlenecek
xx:xx – (Türkiye) CEMAS Olağan Genel Kurul toplantısını yapacak
xx:xx – (Türkiye) DOAS temettü ödemesi yapacak (%38,6 oranında)

Yazarın Diğer Yazıları