Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

İMKB`de bu seviye kritik

İMKB-100 endeksi 58.300 seviyesinin üzerinde kaldığı sürece pozisyonlar korunmalı, aksi takdirde hisse azaltımına gidilmelidir

Bigpara Haber

Avrupa’da devam eden negatif gelişmelerin borsalar üzerindeki negatif yansıması devam ediyor ve önümüzdeki haftalarda da bu durum sürecek gibi görünüyor.


Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Önceki hafta Yunanistan ve Fransa’daki seçimlerin ardından dün de Almanya’nın en büyük eyaletinde yapılan seçimlerde iktidar partisi CDU’nun ciddi oy kaybına uğraması Avrupa Birliği’nin geleceğini tehlike altına sokuyor. Bu kapsamda, mevcut hükümetlerin sürdürdüğü kemer sıkma programlarının halka nezdinde olumlu yanıt bulmaması ve tek tek değişime doğru yol alınması borsalar açısından risklerin artmakta olduğunu gösteriyor.

Bu hafta özellikle ABD tarafında yayınlanacak makro verilerin geçen haftaya göre çok daha yoğun ve önem derecesinin yüksek olması, bu dataların da piyasaların yönünde belirleyici olacağını ortaya koyarken, verilere ilişkin beklentilerin karışık olması ise tam bir yön tayininde bulunmayı engelliyor. Bu kapsamda, hafif satıcılı başlamasını beklediğim yeni haftada İMKB-100 endeksi 58.300 seviyesinin üzerinde kaldığı sürece pozisyonlar korunmalı, aksi takdirde hisse azaltımına gidilmelidir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
TUPRS, MGROS, THYAO, SNGYO

Seans sonrasında 2012/03 bilançosunu açıklayan şirketler:
BEYAZ, GOLDS, ISCTR

Bugünkü Temettü Ödemeleri:
BUCIM (%15,0), ISMEN (%4,9)

Bugünkü Genel Kurullar:
ALGYO, ASUZU, NUGYO, PETUN, SKTAS

Günlük piyasa takvimi:
09:45 – (Fransa) Mart ayı cari işlemler dengesi açıklanacak
11:00 – (İtalya) Nisan ayı TÜFE açıklanacak
12:00 – (Euro Bölgesi) Mart ayı sanayi üretimi açıklanacak

Yazarın Diğer Yazıları