Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Hisse azaltma tavsiyemizi koruyoruz

Bigpara Haber

İspanya ve İtalya’nın borsalardaki negatif etkisi dün de sürdü...


Özellikle hafta başından bu yana İspanya ve İtalya’ya yönelik artan endişeler piyasalara korku salarken, bu durum Almanya borsasında son günlük süreçteki değer kaybının %10’a ulaşmasına neden oldu. DAX’ta gün içinde %3’e ulaşan kayıplara rağmen IMKB-100 endeksinin iyi tutunmasına ve hatta bir ara artıya geçmesine rağmen dün de beklediğimiz ve söylediğimiz gibi 61.000 seviyesi test edildi.

TCMB’nin faizleri ve munzamları değiştirmesini beklemiyoruz...

TCMB’nin Avrupa’daki son gelişmeler üzerine bugün yapacağı toplantıda faiz ve munzam karşılıklarda değişiklik yapmasını beklememize karşılık faiz koridorunu daraltmak üzere mevcut durumda %1.5 olan borçlanma faizini %4’lere yükseltebileceğini olası görüyoruz.

Bugüne pozitif bir başlangıç ve 61.100 – 62.000 bandında bir seyir öngörüyoruz...

ABD borsalarının dün ilk yarıda %1’i aşan kayıplarının FED’in 3.niceliksel gevşemeye gidebileceği söylentileri (bizce olası değil) ve teknoloji hisselerine gelen alımlarla geri alınması ve artıya geçilmesi, İspanya’nın bugünkü tahvil ihalelerinin başarılı olacağı beklentimiz nedenleriyle IMKB-100 endeksinin güne pozitif tarafta başlangıç yaparak, AMB ve İngiltere MB’larının faizleri değiştirmeyeceği öngörümüz doğrultusunda, gün sonunu bu şekilde tamamlayacağını tahmin ediyoruz. Yukarı yönelişlerde direnç seviyelerinden hisse azaltma tavsiyemizi koruyarak endeksin gün içinde 61.100 – 62.000 aralığında seyredeceğini öngörüyoruz.

Banka bilançoları endekse bir süre destek verebilir...

Dün açıklanan GARAN ve YKBNK’nın 6 aylık bilançolarında karlılığın beklenenden iyi olması önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan AKBNK, ISCTR, HALKB ve VAKBN hisselerine de olumlu bakış getirebileceğinden, banka hisselerindeki olumlu havanın sektör ve IMKB-100 endeksi üzerine birkaç gün boyunca destek vermesini bekliyoruz.

Bugünkü destekler: 61.000 – 59.800

Bugünün piyasa takvimi

10:00 – (Türkiye) TCMB Para Politikası Kurulu bazı Avrupa ülkelerine ilişkin artan endişeleri değerlendirmek üzere ara toplantı yapacak (Karar saat 12:00’de)
13:00 – (Almanya) Haziran ayı fabrika siparişleri açıklanacak
14:00 – (İngiltere) İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak (Beklenti: 0.50%, Önceki: 0.50%)
14:45 – (AB) Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak (Beklenti: 1.50%, Önceki: 1.50%)
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 403.000, Önceki: 398.000)

Hacim ve fiyat artışıyla teknik açıdan dikkat çeken hisseler

ASYAB, ISCTR, AKBNK, FENER, KOZAL

Dün ve bu sabah bilançosunu açıklayan şirketler

ARCLK (Nötr), DENIZ, EREGL (İyi), FNSYO, GARAN (İyi), LOGO, OZGYO, SKBNK, TTRAK (Nötr), YKBNK (İyi)

Yazarın Diğer Yazıları