Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Hisse azaltımına devam

Hisse azaltımına devam

Bigpara Haber

Hisse azaltımına devam, ucuz sanayi hisseleri tutulmalı …

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Global çapta iyimserlik yaratan imalat sanayi verilerinin gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahı artışını desteklemesi dün İMKB-100 endeksinin günü oldukça iyi bir yükselişle tamamlamasına neden olurken, yılbaşından bu yana ki değer kazancı da %15,5’e ulaştı. Son günlerde özellikle para girişinin ve risk algısındaki artışın İMKB’yi 60.000’e taşımasını muhtemel kıldığını söylemem paralelinde endeksin dünü 59.216 seviyesinden tamamlamasına karşılık olumlu havanın galeyanına kapılmadan soğukkanlı davranılmalıdır.

Bu nedenle, gelinen seviyede kesinlikle yeni pozisyon açmaktan ziyade beklemede kalınmasını veya kademeli hisse azaltımına gidilmesini öneriyorum. Global ekonominin temel bozukluklarının çözüm bulamamış olması zaman zaman yatırımcıların bu tür hareketlerde bulunmasına neden olurken, bana göre temel dayanaktan yoksun bu yükselişler hisse azatlımı şeklinde değerlendirilmelidir.

Bu kapsamda, yükselişe öncülük eden kimi banka ve holding hisselerinden uzak durarak, temel açıdan sorunsuz fakat yükselişe ayak uyduramamış sanayi hisseleri (TRKCM, BAGFS, AYGAZ, TRCAS, PETKM gibi) ile beklentisi olan şirketler (gayrimenkul ve çimento gibi) tercih edilmesini tavsiye ediyorum.

Teknik açıdan bugün için olumlu görünen hisseler:

ISGYO, AKENR, TRCAS, FROTO, TRGYO, PETKM

Günlük piyasa takvimi:

15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 370.000)
xx:xx – (Almanya) Almanya Başbakanı Angela Merkel Çin`i ziyaret edecek
xx:xx – (Türkiye) JTI Central Asia LLP Şirketi’nde bulunan %20,00 oranındaki kamu hissesinin özelleştirilmesi için son teklif tarihi
xx:xx – (ABD) Merck’in bilançosu açıklanacak

Yazarın Diğer Yazıları