Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Hamitabat ihalesi nedeniyle bu hisselere dikkat!

Bigpara Haber

Tepki alımı kapsamında birkaç kademeye yönelik gün içi pozisyon alınabilir…


S&P’nin “çakma not artırımı”nın IMKB’yi ne kadar taşıyabileceği dünkü hareketlerde görüldü. Bu haberin ilk gün getirdiği %5’lik yükselişe yabancı yatırımcıların hiçbir şekilde müdahil olmadığını da Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun bugün açıkladığı (T+2) verilerden görmekteyiz.

Bir iki aydır söylenen not artırımı denen şeyin TL bazında gerçekleşmesinin esasen içi boş bir haber olması ve yurtdışı borç maliyetlerini düşürmede döviz cinsinin baz alınmasını bilen yabancı yatırımcıların IMKB’deki yükselişe katılmamasının bir sebebi olsa gerek!

Bu nedenle, artan global riskler ve sıkıntıları göz önünde bulundurarak önümüzdeki haftalarda olası 60.000 denemelerinde hisse satışı tarafında olmakta fayda var.

Dünkü sert çekilmenin 10 günlük hareketli ortalamalar seviyesine kadar ulaşması, bu sabah da vadeli borsaların hafif artıda (+0.4%) olması nedeniyle IMKB’nin güne 58.100 puan (+120) civarından başlayacağını tahmin ediyor, tepki yükselişlerine yönelik aşağıda bahsettiğimiz hisselerde birkaç kademeye yönelik gün içi pozisyon alınabileceğini öngörüyoruz.

Piyasalardaki stresin aşırı yükselmiş olması sebebiyle açılan yeni pozisyonların taşınmamasını ve gün içinde kapatılmasını tavsiye ediyor, Hamitabat Elektrik ihalesine teklif verecek firmalar nedeniyle AKSEN, SAHOL, PRKME’ye ilgi olabileceğini düşünüyoruz.

Teknik açıdan izlenebilecek hisseler:

Tepki mahiyetinde izlenebilecek hisseler olarak AKSEN, TOASO, ASYAB, SAHOL, GARAN, ENKAI söylenebilir.

Seans sonrası gelen haberlerde hareketli olabilecek hisseler:
ACIBD, ITTFH, TATKS, TCELL

Günlük piyasa takvimi:

11:00 – (Türkiye) Kültür ve Turizm Bakanlığı Ağustos ayında Türkiye`ye gelen yabancı ziyaretçi sayısını açıklayacak

xx:xx – (Türkiye) Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`nın Hamitabat Elektrik`ın %100 hissesinin satışı için açtığı ihalede son teklifler alınacak (İhaleye daha önce teklif veren firmalar: Enerjisa, Aksa Enerji, Cengiz – Limak – Kolin OGG, IC İçtaş, Park Holding ve Eti Gümüş)

xx:xx – (Japonya) Piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak

Dün neler oldu?

Kötü haberler birleşti ve Voltran’ı oluşturdu…
FED toplantılarından alışkın olduğumuz pozitif açıklama tonunun geçen toplantıda aksi şekilde gerçekleşmesi, IMF Başkanının global ekonomiye yönelik oldukça karamsar açıklamaları, Çin’de imalat sektörü PMI verisinin düşüşünü sürdürmesinin resesyon endişelerini körüklemesi ve Moody’s’in üç büyük ABD bankasının kredi notunu düşürmesinin yarattığı gerilim global borsa endekslerinde %5’e ulaşan düşüşlere yol açtı.

Yazarın Diğer Yazıları