Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Hala olumlu bakıyorum…

Zarar kes ve destek olarak kullanılabilecek bu noktaya karşılık 59.700 seviyesi ise ara direnç olarak değerlendirilebilir

Bigpara Haber

Gün boyunca FED iyimserliğini satın alan Avrupa borsalarına karşılık akşam açıklanan FED kararlarının ABD’li yatırımcıları tatmin etmemesi, bu kapsamda istihdam piyasasındaki kötüleşmeye dikkat çekilerek 2012 yılı büyüme tahminlerinin düşürülmesi ABD borsa endekslerinde ve emtiaya dayalı hisse senetlerinde düşüşler yaşanmasına neden oldu.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


ABD borsalarının dünü ekside tamamlamasının ardından vadeli borsalarında benzer bir açılış sergilemesi nedeniyle İMKB-100 endeksinin bugüne 59.250 puan civarından başlangıç yapabileceğini gösteriyor. İlerleyen saatlerde endekslerin yönünü belirleyecek gelişmeler ise, AB Maliye Bakanları toplantısı ile imalat sanayi PMI endeksleri ve özellikle ABD’de açıklanacak makro veriler olacaktır.

Verilere yönelik beklentilerin karışık olması nedeniyle tam bir yön tayininde bulunamıyorum ama AB Maliye Bakanları toplantısı piyasalarda umutlu bir bekleyiş yaşanmasına neden olabilecektir. Gerek bugünkü toplantı, gerekse ay sonundaki zirve ve Avrupa Merkez Bankası’nın faizleri indirme ihtimali ve ESM’nin Temmuz’da devreye girecek oluşu, önümüzdeki haftalarda borsalarda olumlu beklenti yaratılmasına neden olacaktır düşüncesindeyim.

Bu nedenle, İMKB-100 endeksi her ne kadar dün 60.000’i aşamamış olsa da, önümüzdeki günlerde bu noktayı tekrar test etmesini bekliyorum. Bugün TCMB’nin faiz kararından piyasaları etkileyecek bir şey çıkacağını düşünmüyor olmam nedeniyle kararın etkisinin nötr olacağını söyleyebilirim.

Bugün ne yapılmalı?

FED kararının tatminsizliğiyle güne hafif satıcılı başlayacak olan İMKB-100 endeksinde gün içinde 59.000 desteği kırılmadığı sürece hisse pozisyonları korunmalıdır. Zarar kes ve destek olarak kullanılabilecek bu noktaya karşılık 59.700 seviyesi ise ara direnç olarak değerlendirilebilir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
AKSA, TRKCM, AYGAZ, TOASO

Bugünkü Genel Kurullar:
BOSSA, DGZTE, HDHOL, MIPAZ, UYUM

Günlük piyasa takvimi:
10:30 – (Almanya) Haziran ayı imalat sektörü PMI (flaş) açıklanacak
11:00 – (Euro Bölgesi) Haziran ayı imalat sektörü PMI (flaş) açıklanacak
11:30 – (İngiltere) Mayıs ayı perakende satışlar açıklanacak
14:00 – (Türkiye) TCMB PPK toplantısı yapılacak ve faiz kararı açıklanacak
14:30 – (Türkiye) TCMB beklenti anketinin Haziran ayı ikinci sonuçları açıklanacak
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 383.000)
16:00 – (ABD) Haziran ayı imalat sanayi PMI (flaş) açıklanacak (Beklenti: 53,8)
17:00 – (ABD) Mayıs ayı ikinci el konut satışları açıklanacak (Beklenti: 4.570.000)
17:00 – (ABD) Haziran ayı Philadelphia FED endeksi açıklanacak (Beklenti: 0,5)
17:00 – (ABD) Mayıs ayı CB öncü göstergeler endeksi açıklanacak (Beklenti: 0,0%)
xx:xx – (Euro Bölgesi) AB Maliye Bakanları toplantısı yapılacak

Yazarın Diğer Yazıları