Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Hafta sonu riskini almaya gerek yok…

İMKB-100 endeksinde olası yukarı tepkilerde düşük çapta olmak kaydıyla hisse azaltılmasını öneriyorum

Bigpara Haber

Son iki gündür yurtdışındaki pozitif havaya, gün içinde Avrupa borsalarındaki kadar tepki veremeyen İMKB-100 endeksinde teknik açıdan bir zayıflık görülüyor.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Yükselişin devam etmesine karşılık gösterge endekste çıkışın ivme - güç kaybetmesinin yanı sıra bu sabah Fitch’in İspanya’nın kredi notunu 3 basamak birden düşürmesi ve bir sonraki hafta sonunda Yunanistan’da yapılacak seçimlere yönelik beklentilerin gelecek hafta kafa karışıklığı yaratacağını düşünmem nedeniyle önümüzdeki beş günlük sürede borsalarda dalgalı seyirler izleneceğini tahmin ediyorum. Bu nedenle, bugüne yaklaşık 350 puan aşağıdan başlayacağını öngördüğüm İMKB-100 endeksinde olası yukarı tepkilerde düşük çapta olmak kaydıyla hisse azaltılmasını öneriyorum.

Şayet olası negatif haberlerle 56.000 desteğinin altına hızlı geri çekilme yaşanırsa da nemzer şekilde hisse azaltmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, İspanya’nın kredi notunun 3 kademe düşürülmesinin Almanya tarafından bir takım esnekliklere neden olabileceğinden, not indirimi Almanya’nın bir takım itirazlarını yumuşatmasına ve orta vadede borsalar açısından olumlu algılanabilecek hareketlere neden olabilir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

TOASO, AYGAZ, GOZDE, EGGUB, TRCAS, BRSAN

Bugünkü Genel Kurullar:

EMNIS

Günlük piyasa takvimi:

09:00 – (Almanya) Nisan ayı dış ticaret ve cari işlemler dengesi açıklanacak
10:00 – (Türkiye) TÜİK Nisan ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak
15:30 – (ABD) Nisan ayı dış ticaret dengesi açıklanacak (Beklenti: -49,3 milyar $)
17:00 – (ABD) Nisan ayı toptan stoklar açıklanacak (Beklenti: 0,3%)

Yazarın Diğer Yazıları