Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Günlük bazda 51.700 hala önemli bir nokta

Günlük bazda 51.700 hala önemli bir nokta

Bigpara Haber

ABD’de açıklanan tüketici güveni verisinin beklentilerden hayli iyi gelmesine karşılık S&P’nin ABD ve Avrupa’da 15 büyük bankanın kredi notlarını aşağı yönde revize etmesi, Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının Avrupa Finansal İstikrar Fonu’nun büyütülmesi konusunda anlaşmasına karşılık bunun hangi seviyede olacağı konusunun muallakta kalmasının yarattığı belirsizlik dün ABD borsalarının karışık kapanışlar yapmasına neden oldu.
 
S&P haberinin Avrupa piyasaları kapandıktan sonra gelmesi bölge borsalarının kapanışlarını negatif yönde etkilemezken, değer kazançları %0.4-1.0 arasında gerçekleşti.



Bugüne geldiğimizde, S&P haberinin borsalarda satış baskısı kuracağını ve açılışların muhtemelen ekside olacağını söyleyebiliriz. İlerleyen saatlerde ise, özellikle ABD ve Euro Bölgesi’nde açıklanacak ve aşağıda yer verdiğimiz veriler piyasaların bugünkü yönünde etkili olacaktır. Verilere ilişkin beklentiler genelde pozitif tarafta olsa da özellikle şu sıra nasıl geleceği belli olmadığından veriye yönelik pozisyon açılmasını bugün için uygun bulmuyoruz. Dün endekste 51.700 seviyesi kırılması halinde hisse azaltılmalı demiştik ve gün içinde bu seviye birkaç kez test edilmesine rağmen kırılmadı. Bu nedenle, dünkü görüşümüzü sürdürerek 51.700 gün sonunda kırılırsa hisse azaltmalı, aksi takdirde pozisyonlar 53.700’e kadar taşınmalıdır.

Teknik açıdan bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
TTRAK, ENKAI, KCHOL, ARCLK, ALCTL

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:
OZBAL (Olası etki: Nötr): Şirket, Spiral Kaynaklı Çelik Boru üretimi için, KDV dahil 1.463.484,42 TL tutarında sözleşme imzaladı. (2011/09 dönemi cirosunun sadece %1,7’si) (KAP)
ANELE (Olası etki: Hafif Negatif): Şirket Yönetim Kurulu, %27,41 oranında iştiraki olan Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.`nin, %150 oranındaki sermaye artışına payları nispetinde katılma kararı aldı. (Şirketten para çıkışının hoş karşılanmayacağını düşünüyorum) (KAP)

Günlük piyasa takvimi:
10:00 – (Türkiye) Ekim ayı dış ticaret dengesi açıklanacak
10:55 – (Almanya) Kasım ayı işsizlik oranı açıklanacak
12:00 – (Euro Bölgesi) Kasım ayı TÜFE (flaş)  açıklanacak
14:00 – (Türkiye) TCMB PPK toplantı tutanaklarını açıklayacak
15:15 – (ABD) Kasım ayı ADP özel sektör istihdam verisi açıklanacak (Beklenti: 125.000)
15:30 – (ABD) 3.çeyrek tarım dışı verimlilik (revize) açıklanacak (Beklenti: 2.6%)
15:30 – (ABD) Kasım ayı New York ISM İş Aktivitesi Endeksi açıklanacak
16:45 – (ABD) Kasım ayı Chicago PMI açıklanacak (Beklenti: 59.0)
17:00 – (ABD) Ekim ayı tamamlanmamış konut satışları endeksi açıklanacak (Beklenti: 1.5%)
17:00 – (Türkiye) Hazine Aralık ayı iç borçlanma stratejisini açıklayacak
21:00 – (ABD) Bej Kitap (Beige Book) raporu açıklanacak

Yazarın Diğer Yazıları