Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Güne yatayda başlanacak…

Güne yatayda başlanacak…

Bigpara Haber

Yunanistan’da sürdürülen görüşmelerin halen bir sonuca ulaşamamış olması, ay ortasında yapılacak yüklü borç ödemeleri öncesinde yeni yardım paketini alabilmek için ek tedbirlere gitme konusunda muhalefetle henüz anlaşma sağlanamamasının yurtdışı borsalarda baskı yaratmasına karşılık dünü global borsa endeksleri yatayda tamamladı.


Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

İMKB-100 endeksi ise, gün içinde %1’e varan düşüşünün ardından gelen alımlarla (2 Şubat’ta olduğu gibi) pozitif ayrışmasını sürdürerek günü %0,9 artışlar 60.675 puan seviyesinden tamamladı.

Geçen yıl gelişmekte olan ülkelerden çıkan 50 milyar dolarlık nakdin 10 milyar dolarlık kısmının yılın ilk ayında geri dönmesi ve piyasalardaki likidite bolluğunun devam edeceği beklentisinin risk alma iştahını artırması gelişmekte olan ülke borsalarına para girişinin devam etmesine neden oluyor.

Gün içinde yaşanan geri çekilmelere tepki alımlarının gelerek yükselişin devam etmesi bu kapsamda değerlendirilmelidir. Bu doğrultuda, dikkat edilmesi gereken nokta, yaşanan nakit girişinin borsalarda yarattığı çok hızlı yükseliş olmalıdır.

Birinci etap doygunluğun kısa vadeli kar satışlarına dönüşebilmesi için yatırımcıların bakış açısının değiştirerek bıktırılması olacağından, muhtemelen İMKB’deki yükseliş de 62.500 – 64.500’e kadar sürdürülmek istenecektir. Şayet FED, parasal genişleme sinyalini destekler mahiyetteki açıklamalarına bu ay içerisinde de devam ederse, bu durum global borsalardaki yükselişin devam edeceğini gösterecektir.

İMKB-100 endeksinin bugüne 60.700 civarından başlayacağını tahmin ederek gün içi destek 60.500, zarar kes olarak 60.000 kullanılmalıdır.

Teknik açıdan bugün için olumlu görünen hisseler:

TRGYO, AKSA, ECZYT, AKENR, KONYA, MGROS

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:

ISCTR (Olası etki: Nötr): Yönetim Kurulu, Azerbaycan`da bir banka satın alınması ya da kurulması için gerekli girişimlerde bulunmak üzere Genel Müdürlüğü yetkili kıldı. (KAP)

Dün seans sonrasında 12 aylık bilançosunu açıklayan şirketler:
TSKYO, VKGYO

Günlük piyasa takvimi:
09:00 – (Almanya) Aralık ayı perakende satışlar açıklanacak
10:00 – (Türkiye) Metemteks`in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılacak
13:00 – (Almanya) Aralık ayı sanayi üretimi açıklanacak
22:00 – (ABD) Aralık ayı tüketici kredileri verisi açıklanacak
xx:xx – (ABD) Walt Disney ve Coca-Cola bilançolarını açıklayacak...

Yazarın Diğer Yazıları