Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Gün içinde 59.300 test edilir

Endeksin tekrar 60.000 seviyesini test etmesi muhtemel görünüyor

Bigpara Haber

Dün İMKB’de yaşadığımız aykırı düşüş ve yurtdışından daha fazla negatif ayrışmaya rağmen İMKB’de bugün yarın bu hareketin devamını benzer şekilde beklemiyorum.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Bu nedenle, bugünlerde 59.300 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışarak tekrar 60.000 seviyesini test etmesi muhtemel görünüyor. Emtia fiyatlarında devam eden yükselişin global ekonomik büyümeyi yavaşlatacak cinsten olması, yabancı payının halen artış göstermemesi, piyasalardaki likiditenin bir süre sonra tepki vermeyi durduracağını düşünmem nedenleriyle (bu durum muhtemelen birkaç ay sürecektir) daha temkinli olmayı tercih ediyorum.

Bu nedenle, düşük risk tercihim nedeniyle seçici hisse alımı dışında (örneğin temettü potansiyeli ve bedelsiz potansiyeli yüksek şirketler, emtia fiyatlarındaki ve/veya döviz kurlarındaki değişimden kısa vadede olumlu etkilenebilecek şirketler vb.) yeni pozisyon açılmasını önermiyorum.

Daha fazla risk alabilen ve yüksek likiditenin borsalardaki yükselişin devamını getireceğini düşünen yatırımcılar ise, ana destek seviyelerinden veya hareketli ortalamalar civarından başta bankalar olmak üzere İMKB-30 hisselerinde yeni pozisyon açabilir.

Çin ve Avrupa’daki makro gelişmelerin sabah itibarıyla Asya Pasifik borsalarında %1 civarında değer kayıplarına yol açması ve benzer nedenlerin vadeli borsalarda kayıpları devam ettirmesini göz önünde bulundurarak, İMKB’nin yeni güne 59.450 puan civarından başlamasını, ilerleyen saatlerde 59.300 seviyesinin test edilmesini ve gün sonunda bu noktanın üzerinde kalınmasını bekliyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

ECZYT, GOODY, ISFIN, AKSEN, TUPRS

Seans sonrası açıklanan 2011/12 dönemi bilançoları:

BIZIM, DARDL

Günlük piyasa takvimi:

12:00 – (Euro Bölgesi) 4.çeyrek GSYH (2.tahmin) açıklanacak
14:00 – (Türkiye) Galatasaray Sportif Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılacak
xx:xx – (ABD) Başkanlık Seçimi öncesinde birçok eyalette ön seçim yapılacak

Yazarın Diğer Yazıları