Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Gün boyu satış baskısı hissedilecek

Bigpara Haber

İspanya ve faizlerdeki yükselişin düşüşü devam ettirdi…


Avrupa’ya ilişkin sorunların devam etmesi, anketlerin İspanya’da hafta sonunda yapılacak seçimleri mevcut iktidarın kaybedeceğini göstermesi, bu kapsamda ekonomik reformları yeni hükümetin sürdürüp sürdüremeyeceğine yönelik belirsizliğin İspanyol tahvillerini İtalyan tahvillerinin seviyesine yükseltmesi ve önceki gün akşam Fitch’in yaptığı “Avrupa’daki kriz derinleşirse ABD’li bankaların ciddi risk ile karşılaşabilir” açıklaması borsalardaki düşüşün dün de devam etmesine neden oldu.

Gün boyu satış baskısı hissedilecek…

Bugün yurtiçi ve yurtdışında önemli bir makro veri akışı bulunmuyor. Bu nedenle, piyasalar daha ziyade Avrupa ekonomisine ilişkin riskleri fiyatlandırmaya devam edecektir.

Özellikle hafta sonu İspanya’da yapılacak seçimlere yönelik olumsuz beklentiler ve dolayısıyla tahvil faizlerindeki yükseliş ile hafta sonu riskinin alınmamak istenişi bugün de borsalarda baskı kuracak gibi görünüyor.

Bu nedenle, önceki günlerde söylediğimiz gibi hisse pozisyonlarını artırmak şu aşamada riskli görünüyor ve kısa vadeli ortalamaların üzerine çıkılmadığı sürece yeni pozisyon açmaktan imtina edilmeli, sadece beklentisi olan hisselerde ufak çaplı pozisyon alınmalıdır. Bugün de IMKB’nin aşağı yönlü açılış yapmasını ve gün boyunca bu seyrini korumasını bekliyorum.

Teknik açıdan bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

THYAO, GUBRF, TAVHL, AKSA, TCELL

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:

PRKME (Olası etki: Nötr): ÖİB, İstanbul Boğaziçi Elektrik Dağıtım Bölgesi için en iyi üçüncü teklifi veren Park Holding`e davet gönderdi. (Star Gazetesi)

ULKER: (Olası etki: Hafif pozitif) SPK, Ülker Bisküvi’nin bağlı ortaklıklarını devralması suretiyle birleşmesi talebine uygun görüş bildirdi. (SPK Haftalık Bülteni)

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:

TAVHL (Olası etki: Hafif pozitif): Şirket, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ihalesini kazandı (KAP)

EGSER (Olası etki: Nötr): Şirket, seans sonrası açıkladığı mali tablolarında 9 aylık dönemde 16.142.0.11 TL net kar açıkladı.

Günlük piyasa takvimi:

09:00 – (Almanya) Ekim ayı ÜFE açıklanacak
15:00 – (İtalya) Yeni hükümete ilişkin güven oylaması Parlamento’nun alt kanadında yapılacak (Hükümet dün Senato’da güven oyu almıştı)
17:00 – (ABD) Ekim ayı CB öncü göstergeler endeksi açıklanacak

Yazarın Diğer Yazıları