Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Görüntü pozitife dönüyor…

Yeni pozisyon açmak için 56.000, pozisyon azaltmak için de 55.000 seviyesi takip edilmeli

Bigpara Haber

Son zamanlarda yurtdışında, politika yapıcıların, hükümet liderlerinin ve otoritelerin gittikçe kötüleşme eğilimi sergileyen makro veriler ve İspanya öznelindeki sorunların çözümü için görüşmelerini arttırarak çözüm arayışlarını hızlandırması, önümüzdeki günlerde de devam edecek ve bu girişimler borsalarda beklentilerin satın alınması kapsamında pozitif algı yaratacaktır görüşündeyim.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Her ne kadar Almanya ortak tahvil çıkartılması ve İspanyol bankalarının doğrudan desteklenmesine hala karşı olsa da, İspanyol bankalarının sermayelendirilmesinde İspanya Banka Kurtarma Fonu’nun kullanılmasına ses çıkartmayacağı söylentileri ve gelinen aşamada İspanya’nın da iflasa sürüklenmesine izin vermeyi göze alamayacağı düşüncemden dolayı bu durumun borsalara yansımasının olumlu yönde olmasını bekliyorum.

Bu kapsamda, kaç zamandır söylediğim 55.000 desteğinin üzerinde kalınması ve dün itibarıyla da 56.000’in üzerine çıkılması endeksin teknik açıdan güç kazanmasına neden olurken, yeni pozisyon açmak için 56.000, pozisyon azaltmak için de 55.000 seviyesi takip edilmelidir.

Dünkü olumlu havanın yurtdışı piyasalarda bu sabah da sürüyor olmasına bağlı olarak güne alıcılı başlamasını beklediğim İMKB-100 endeksinde aksi bir haber akışı yaşanmazsa, ilerleyen saatlerde de bu konumun devam etmesini bekliyorum. Bu çerçevede, gün içinde kısa vadeli destek olarak 56.000, direnç olarak da 56.500 seviyeleri izlenebilir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

ECILC, SNGYO, GARAN, BAGFS

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:

ISCTR: Asya`da bazı ülkelerdeki varlıklarını vitrine çıkaran dünya bankacılık devi HSBC`nin Pakistan operasyonlarına İş Bankası talip oldu. HSBC ile masaya oturduğu belirtilen İş Bankası`nın due diligence için düğmeye bastığı belirtiliyor. (Sabah)

Bugünkü Genel Kurullar:

AVTUR, NTHOL, NTTUR

Günlük piyasa takvimi:

14:00 – (İngiltere) İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak (Beklenti: 0,50%)
14:30 – (Türkiye) TCMB beklenti anketinin Haziran ayı ilk sonuçları açıklanacak
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 379.000)
17:00 – (ABD) FED Başkanı Ben Bernanke ABD kongresinde sunum yapacak
xx:xx – İspanya ve Fransa tahvil ihaleleri yapacak

Yazarın Diğer Yazıları