Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Görüntü iyileşiyor, JP Morgan bilançosu izlenmeli

Görüntü iyileşiyor, JP Morgan bilançosu izlenmeli

Bigpara Haber

Görüntü iyileşiyor, JP Morgan’ın bilançosu ve tüketici güveni günün yönünü tayin edecek…


2012’nin önce ve sonrasındaki haftalarında değişken faizli ihalelerle yükselen gösterge tahvil faizleri, TCMB’nin önceki iki günde piyasaya yaptığı toplam 13 milyar TL ve %5,75 faizli fonlamayla rahatlayarak dün %11,1’e indi. Faiz ve kurlardaki gevşemenin getirdiği olumlu hava ise, son iki gündür İMKB’nin yurtdışına göre pozitif ayrışmasına neden olurken, bu kapsamda 49.500’de başlayan tepki hareketi güç kazanarak 5 ve 10 günlük hareketli ortalamaların üzerine çıkılmasını ve dün itibarıyla da Ekim ayından gelen düşüş kanalının üst bandının test edilmesini sağladı.

Şayet, yükseliş hareketi bugün de devam ederek 52.200 seviyesinin üzerine çıkılırsa bu durum endeksin daha da güç kazanarak tepki yükselişinin kısa vadeli yükseliş trendine dönmesine ve 55.400 seviyesine ulaşılmasına yol açabilecektir. Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, yine ABD verilerinin başrolde olduğunu görmekteyiz. Saat 15:30’dan itibaren yayınlanacak makro veriler içerisinde en önemli olanı Michigan Üniversitesi Tüketici Güveni (artış bekleniyor, tahminler pozitif tarafta) olurken, ABD borsalarının açılış saatinden (16:30) önce de JP Morgan’ın bilançosu (karda düşüş bekleniyor ama esas olarak gelirlerinin seviyesine bakılmalı) yayınlanacak.

Bu haber akışı, piyasaların yönünde sapmaya neden olmazsa, İMKB’nin bugünü de artıda kapatarak 53.000 seviyesindeki 50 günlük ortalamalara doğru daha fazla güçlenmesini sağlayacaktır ki, 5 ve 10 günlük ortalamaların kesişmesi teknik anlamda bu durumu olası kılıyor ama öncelikle 52.200’ün üzerinde kalındığı görülmelidir.

Vadeli borsaların bugüne artıda başlamasına bağlı olarak sabah açılışına 52.350 puan civarından başlamasını beklediğim IMKB’de gün içi zarar kes olarak 51.700 seviyesi takip edilmelidir.

Teknik açıdan bugün için olumlu görünen hisseler:
AKSEN, PETKM, ISGYO, FENER, TOASO, MGROS

Günlük piyasa takvimi:
15:30 – (ABD) Aralık ayı ithalat-ihracat fiyatları açıklanacak (Beklenti: İhracat 0,3%, ithalat 0,1%)
15:30 – (ABD) Kasım ayı dış ticaret dengesi açıklanacak (Beklenti: -45,0 milyar $)
16:55 – (ABD) Michigan Üniversitesi tüketici güveni açıklanacak (Beklenti: 71,5)
19:45 – (ABD) Richmond FED Başkanı Jeffrey Lacker konuşacak
xx:xx – (ABD) JP Morgan’ın bilançosu açıklanacak (Beklenti: 0,93 $)

Yazarın Diğer Yazıları