Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Görüntü halen pozitif, destek 65.200...

Borsalardaki pozitif seyrin önümüzdeki günlerde de devam etme ihtimalini güçlendiriyor

Bigpara Haber

Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil alımına başlayacağı beklentisini dün Almanya hükümet sözcüsünün desteklemesi ve yükseliş trendini bozabilecek güçte şu an herhangi bir gelişme bulunmaması borsalardaki pozitif seyrin önümüzdeki günlerde de devam etme ihtimalini güçlendiriyor.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Her ne kadar son yaşanan hareketlere yönelik düşüncem “sinekten yağ çıkarma” operasyonu şeklinde olsa da, alıcıların istekliliğine bakarak akıntıya karşı yüzmemenin gerekliliğini de görüyorum. Bu kapsamda, “Türkiye’nin kredi notu artırılacak” beklentisinin yaratılmasına (en iyimser ihtimalle yılsonundan önce olamaz) inanmıyor olmama karşılık bu tür zamanlarda mevcut hisse pozisyonlarının taşınmasının en uygun hareket olduğunu söyleyebilirim.

Bu nedenle, özel beklentisi olmayan hisseler haricinde yeni pozisyon açılmasını, şu an güllük gülistanlık görünen yurtdışı piyasalara kara bulutlar çökme ihtimali nedeniyle gerekli görmüyorum. Bugünün piyasa gündeminde, sadece Avrupa’dan bir takım veriler olması ve verilerin karışık geleceğini düşünüyor olmam nedeniyle bu dataların izlenmesini tavsiye ediyorum.

Bugün ne yapılmalı?

Güne yurtdışı vadeli borsalara paralel şekilde hafif satıcılı başlamasını beklediğim İMKB-100 endeksinin ilerleyen saatlerde 65.200-300 puan seviyesinin üzerinde kalmaya çalışacağını tahmin ediyorum. Şayet bu seviyelerin üzerinde kalınamazsa zarar kes olarak 65.000 seviyesi izlenmelidir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler

EKGYO, VESTL, SISE, AKENR, ALARK

Haberlerin etkileyebileceği hisseler

TKNSA: Daha önce bu işte Türkiye pazarında başarılı olamayan Alman EP Center’ı 2007 yılında, ABD’li Best Buy’ın Türkiye operasyonunu ise geçen yıl bünyesine katan Teknosa’nın şimdiki hedefinin Türkiye’de faaliyet gösteren 3 yabancı şirket olduğu belirtildi. (Milliyet)

KARSN: New York Belediyesi’nin “Geleceğin Taksisi” ihalesinde Ford ile birlikte finale kalan Karsan ve Nissan, bu kez de kozlarını Londra’nın taksileri için paylaşacak. (Milliyet)

BRSAN: Avrupa`daki kriz, çelik sektöründeki şirketleri de zora soktu. Bu durumun yatırım fırsatı sunduğunu söyleyen Borusan Holding CEO`su Agah Uğur, Şimdilik bakıyoruz, pazar dengesi kuracağımız bir şirket bulursak alırız dedi. (Sabah)

Günlük piyasa takvimi

11:00 – (İtalya) Haziran ayı sanayi üretimi ve 2.çeyrek GSYH açıklanacak
11:30 – (İngiltere) Haziran ayı sanayi üretimi açıklanacak
13:00 – (Almanya) Haziran ayı fabrika siparişleri açıklanacak
21:30 – (ABD) FED Başkanı Bernanke konuşma yapacak
xx:xx – (Türkiye) Hazine 2 ve 9 yıl vadeli devlet tahvili ihaleleri düzenleyecek

*Beklentiler: Bloomberg’den alınmaktadır

Yazarın Diğer Yazıları