Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Dünü ABD verileri kurtardı, sonrasını?

Dünü ABD verileri kurtardı, sonrasını?

Bigpara Haber

Moody’s’in 114 finansal kuruluşun notlarını izlemeye alması ve Yunanistan belirsizliği ile güne satıcılı başlayan global borsalar, günün ilerleyen saatlerinde ABD’de açıklanan ve tümünün beklentilerden iyi geldiği datalarla moral bularak toparlanma sağladı.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Avrupa piyasaları kapandıktan sonra bu olumlu veri akışının ivme kazandırdığı ABD borsaları dünü %1 civarında yükselişle tamamlarken, bugünkü veriler öncesinde de Avrupa açılışına destek vermiş oldu.

Dün 59.150 puan seviyesinden dönerek tekrar 60.000 sınırının üzerine atan İMKB-100 endeksi açısından önümüzdeki hafta önemli olacak. Hafta sonunda Yunanistan’da yapılacak erken seçimler, sonrasında Yunanistan’a verilmesi planlanan ek yardımın onaylanıp onaylanmayacağı (idare etmeye yönelik bir ara yola gidilmesi daha büyük bir ihtimal) ve makro ekonomik gelişmeler bir iki haftanın yönünü tayin edecektir. Bu haber akışının piyasalarda kırılgan ve dalgalı seyirlere neden olacağını düşünerek yatırımcıların ihtiyatlı davranmaya devam etmesini öneriyorum.

Avrupa vadeli borsalarının ve ABD borsalarındaki yükselişin desteğiyle güne hafif alıcılı başlamasını beklediğim İMKB’nin günün ikinci yarısında açıklanacak verilerle kendine yön çizmesini bekliyorum. Bu kapsamda, gün içinde destek olarak 59.700, zarar kes olarak da 59.500 seviyesi takip edilmelidir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

AKGRT, BIMAS, BRSAN, ULKER

Günlük piyasa takvimi:

11:30 – (İngiltere) Ocak ayı perakende satışlar açıklanacak
15:30 – (ABD) Ocak ayı TÜFE açıklanacak (Beklenti: TÜFE 0,3%, çekirdek TÜFE 0,2%)
17:00 – (ABD) Ocak ayı öncü göstergeler açıklanacak (Beklenti: 0,5%)
xx:xx – (Türkiye) Aksa Enerji ve Federal Mogul İzmit Piston`un Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılacak

Yazarın Diğer Yazıları