Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Dünkü yükseliş umut verdi ama devamı görünmüyor

Dünkü yükseliş umut verdi ama devamı görünmüyor

Bigpara Haber

Dün yurtdışından gelen verilerin piyasalarda etkili olması endeksleri yukarı taşıyarak IMKB’nin teknik açıdan önemli bir noktadan dönmesini sağlamıştı.

Bu kapsamda, IMKB-100 endeksinin 5 günlük hareketli ortalamalarının üzerine çıkması iyi olsa da bu tepkinin kırılgan global ekonomik şartlarda ne kadar süreceği belli değil. Bu nedenle, bana göre bu tepkinin boyutu ilk etapta maksimum 53.000 seviyesindeki 20 günlük ortalamalara kadar devam edebilir.

Daha fazlasını beklememekle birlikte yaratılması muhtemel olası kısa süreli iyimserlik havası bu tepkiyi 54.400’e kadar taşıyabilir ama söylediğim gibi tepkinin boyutunun bu seviyede olacağını düşünmüyorum. Şayet böyle bir hareket yaşanırsa, mevcut hisse pozisyonlarının %50’sinin (başta bankalar olmak üzere) elden çıkarılması oldukça akıllıca olacaktır.

Dünden gelen iyimserlik havasının bu sabah da sürüyor olması, IMKB’nin güne hafif alıcılı olarak 52.250 civarından başlamasını sağlayacak gibi görünüyor. FED’in büyük finansal kuruluşlar için yeni düzenleme önerilerini açıklaması, Fitch’in İtalyan, Fransız ve İspanyol bankaları için görünümlerini düşürmesine karşılık IMKB’nin ilk saatlerde yükseliş yönlü hareket etmesini, sonrasında kar satışları ile karşılaşmasını ve son noktayı 2.el konut verileri ile “yatayda kalarak” koymasını bekliyoruz. Gün içinde ara destek olarak 51.800 seviyesi izlenmeli ve bu seviye aşağı yönlü kırılırsa hisse azaltımına gidilmeli, aksi takdirde mevcut pozisyonlar bir süre daha korunmalı görüşündeyim.

Teknik açıdan bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
ALARK, PNSUT, YAZIC, ENKAI, ISGYO, TUPRS



Günlük piyasa takvimi:
11:00 – (Euro Bölgesi) Kasım ayı CB öncü göstergeler endeksi açıklanacak
11:30 – (İngiltere) İngiltere Merkez Bankası`nın son faiz toplantısının tutanakları açıklanacak
17:00 – (ABD) Kasım ayı ikinci el konut satışları açıklanacak (Beklenti: 5.080.000)
17:00 – (Euro Bölgesi) Aralık ayı tüketici güven endeksi (öncü) açıklanacak
17:30 – (ABD) Haftalık petrol stok verileri açıklanacak

Yazarın Diğer Yazıları