Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Citigroup etkisi sınırlı olacak…

56.500 desteği kırılırsa da hisse azaltımına devam edilmesi şeklinde olmasından yanayım

Bigpara Haber

Yurtdışı piyasaların yarınki AB zirvesini ve Çin Başbakanı’nın ekonomiyi destekleyecekleri açıklamasını pozitif yönde fiyatlandırmasına karşılık Avrupa’daki son gelişmeler neticesinde Citigroup’un Gelişmekte Olan Ülke Piyasalar Endeksine yönelik tavsiyesini düşürmesinin etkisinde kalan İMKB-100 endeksi yurtdışı borsalardan negatif ayrışarak günü %0,7 oranında ekside tamamladı.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Bana göre, Citigroup’un bu haberine verilen tepki, diğer gelişmekte olan ülke borsalarında bu hareketin yaşanmamasına da bakarak anlamsız oldu diyebiliriz. Haberin açıklandığı gün Brezilya borsasının %3,8, Rusya borsasının %2,2 yükseliş kaydetmesi, bu haberden ziyade Çin’in ekonomiyi destekleyecekleri açıklamasının satın alınması şeklinde yorumlanmalıdır.

Tüm bunlar çerçevesinde, yarın yapılacak zirvenin olumlu beklentilerini fiyatlandıran yurtdışı borsaların yeni güne artıda başlaması ve İMKB’nin dünkü ayrışma sonrasında bir kısım kayıpları geri almak isteyeceği düşünceme bağlı olarak gösterge endeksin güne 56.800 civarından başlamasını bekliyorum.

İlerleyen saatlerde yurtdışı piyasalarda negatif haber akışı yaşanmaz ise, bu kazançların artarak 57.000 seviyesine doğru devam edebileceğini muhtemel görüyorum. Bu kapsamda, bugün için stratejinin; 56.500 seviyesinin altında kalınmadığı sürece pozisyonların korunması ve/veya gün içi yeni pozisyon açılması, 56.500 desteği kırılırsa da hisse azaltımına devam edilmesi şeklinde olmasından yanayım.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
TTKOM, MGROS, FROTO, KARSN, AKSA

Bugünkü Temettü Ödemeleri:
LOGO (%12,4)

Bugünkü Genel Kurullar:
AEFES, BAKAB, DESPC, DGATE, INDES, MANGO, SAMAT, ULKER,YAZIC

Günlük piyasa takvimi:
17:00 – (ABD) Nisan ayı ikinci el konut satışları açıklanacak (Beklenti: 4.660.000)
17:00 – (ABD) Mayıs ayı Richmond FED İmalat Endeksi açıklanacak (Beklenti: 11)

Yazarın Diğer Yazıları