Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bugünkü yön İspanya ve konut verisiyle

İMKB’nin sabah açılışının, dün akşamki kapanış seviyesine yakın noktadan olmasını bekliyorum

Bigpara Haber

Global ekonominin tekrardan İspanya ve İtalya üzerinden Avrupa borç sorununa odaklanmaya başlaması, piyasalarda baskının artmasına neden oluyor.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Bu kapsamda, İspanya’da tekrar %6 seviyesine ulaşan faizler, bugünkü İspanyol tahvil ihalesi öncesinde bu stresi körüklemeye devam ediyor. Her ne kadar dün İspanya öznelinde Avrupa borç sorunu, beklentiden iyi gelen ABD perakende satışlar verisine bağlı olarak borsalarda sınırlı olumsuz yönde fiyatlandırılmış olsa da, bugünkü ihaleden çıkan sonuçlar piyasaların yönünde belirleyici etki yapacaktır.

Gerçi bugün borsaların yönünü sadece İspanya değil, Almanya’daki ZEW endeksi ve ABD’deki konut satışları ile sanayi üretimi de beirleyecektir. Bu nedenle, pozisyon açmayı düşünen yatırımcılar özellikle saat 12:00’den sonra bu verilere de odaklanmalıdır. Verilere ilişkin tahminlerin yataya yakın seviyelerde olmasını ve yurtdışı borsaların güne dengeli başlama çabasını da göz önünde bulundurarak, İMKB’nin sabah açılışının, dün akşamki kapanış seviyesine yakın noktadan olmasını bekliyorum.

İlk destek seviyesinin 60.000’de olması ve buranın aynı zamanda psikolojik bir nokta olması sebebiyle gün içinde bu seviyenin üzerinde kalınması önemli olacaktır. Bu kapsamda, bugün de 60.000’nin destek olarak takip edilmesini ve buranın üzerinde kalındığı sürece hisse pozisyonlarının korunmasını öneriyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

TRKCM, MGROS, VAKBN, OTKAR, TAVHL

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:

ACIBD: Şirket Yönetim Kurulu Borsa kotundan çıkmak için SPK ve İMKB’ye başvuruda bulunulacağını açıkladı. (KAP)
AYGAZ – AKFEN: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. özelleştirilmesine ilişkin ihaleye Aygaz AŞ-Fernas AŞ Ortak Girişim Grubu, Akfen Holding AŞ, STFA Yatırım Holding AŞ ve Kolin-Cengiz-Limak Yatırım Ortak Girişim Grubunun teklif verdiğini açıkladı. (Foreks)
TCELL: Sermaye Piyasası Kurulu, Turkcell’in yabancı ortakları Rus Alfa ve İskandinav TeliaSonera’nın, Turkcell’in global operasyonlarında menfaatlerini korumadığına, aksine baltaladığına hükmetti. (Vatan)

Günlük piyasa takvimi:

12:00 – (Almanya) ZEW endeksi açıklanacak
15:30 – (ABD) Mart ayı konut başlangıçları ve inşaat izinleri açıklanacak (Beklenti: Başlangıçlar 700.000, İzinler 713.000)
16:15 – (ABD) Mart ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı açıklanacak (Beklenti: Sanayi Üretimi 0,3%, KKO 78,6%)
xx:xx – (Türkiye) AKBYO, CMBTN, CMENT, DGGYO, EGEEN Genel Kurul toplantılarını yapacak

Yazarın Diğer Yazıları