Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bugünkü strateji ne olmalı?

Bigpara Haber

Beklentiden iyi gelen büyüme ve cari açık dünkü kayıpları sınırladı...

Moody’s’in Fransa’nın üç önemli ve büyük bankasının (Societe Generale, BNP Paribas ve Credit Agricole) kredi notlarını Yunanistan’daki riskleri nedeniyle kıracağı endişelerinin yanı sıra Yunanistan’ın iflas edeceği söylentileri başta Avrupa borsaları olmak üzere dün global çapta borsalarda satış baskısı yarattı. Bu satış baskılı görünümden açılışta ABD borsalarının da nasibini almasına karşılık gün sonuna doğru Çin’in İtalyan tahvillerinden satın alacağı söylentileri ABD borsalarını eksiden artıya taşıdı.

Avrupa’da bir ara %5’lere ulaşan kayıpların IMKB-100 endeksini %3 eksiye götürmesine karşılık gerek bölgeden gelen bir takım olumlu açıklamalar gerekse dün sabah açıklanan ve tahminlerimiz doğrultusunda beklentilerden iyi gelen büyüme ve cari açık verilerinin gecikmeli pozitif fiyatlandırması, IMKB’deki değer kayıplarının geri alınmasına ve sadece %0.5’lik düşüşe sebebiyet verdi.

İtalya-Çin haberinin olumlu etkisi bugün fiyatlandırılacak...

Aşağıdaki piyasa takviminden de görülebileceği üzere bugünün piyasa gündeminde önemli bir makro veri ve/veya politik bir gelişme bulunmuyor. Bu nedenle, bugün gerek Avrupa borsaları gerekse IMKB Financial Times gazetesinde çıkan “İtalya içinde bulunduğu borç krizinden çıkmak için Çin’den yardım istedi” haberinin pozitif etkisiyle hareket edecektir. Haberin borsalara etkisinin sadece günlük bazda olacağını tahmin etmemiz doğrultusunda bu gelişmenin uzun vadeli alımlar için kullanılmamasını öneriyoruz.

Bugünkü strateji ne olmalı?

Güne 56.000 civarından %0.8 oranında yükselişle başlayacağını tahmin ettiğimiz IMKB için geçen hafta başından bu yana söylediğimiz “mevcut hisse pozisyonları korunmalı” tavsiyemizi devam ettiriyoruz. Kısa vadede 57.300 seviyesindeki 20 günlük hareketli ortalamaların test edilmesi halinde bu noktadan sat – al yapılabileceğini öngörüyor, günlük bazda 55.000 seviyesinin altına inilmediği sürece güniçi pozisyonların korunabileceğini düşünüyoruz.

Teknik açıdan olumlu görünen hisseler

EGGUB, SISE, THYAO, AYGAZ, GARAN

Günlük piyasa takvimi

11:00 – (IEA) Uluslararası Enerji Ajansı aylık raporu açıklanacak
11:30 – (İngiltere) Ağustos ayı TÜFE açıklanacak
13:00 – (OECD) Temmuz ayı işsizlik oranını açıklayacak
15:30 – (ABD) Ağustos ayı ithalat-ihracat fiyatları açıklanacak (Beklenti: -0.9%, Önceki: 0.3%)
21:00 – (ABD) Ağustos ayı Hazine bütçe dengesi açıklanacak (Beklenti: -132.0 milyar $, Önceki: -129.4 milyar $)

Yazarın Diğer Yazıları