Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bugünkü beklentiler olumlu, 63.800`e dikkat

Bigpara Haber

ADP verisi cesaret verdi…



Bugünkü tarım dışı istihdam verisi öncesinde öncü gösterge olarak görülen ve ADP özel sektör istihdam datasının 60.000 olan beklentiyi sürpriz bir şekilde aşarak 157.000 seviyesine ulaşması, haftalık işsizlik maaş başvuruları verisinin tahminlerden bir miktar daha iyi çıkması (B: 420.000, G: 418.000), zincir mağaza satışlarında yaşanan artış dün ikinci seanstan itibaren global borsa endekslerine alım gelmesini sağladı ve Dow Jones %0.7, S&P500 %1.1, DAX, %0.5, FTSE %0.9, IMKB-100 %1.4 oranlarında değer artışlarıyla dünü tamamladı.
 
Tarım Dışı İstihdam datası bugünün belirleyicisi olacak…

Bugünün gündemine baktığımızda, global piyasalar açısından günün can alıcı verisinin ABD’de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik oranı olduğunu görmekteyiz. Bunun yanı sıra, TÜİK’in yayınlayacağı Mayıs ayı sanayi üretim verisinin 1.seansta sadece IMKB’de etkili olabilecek bir data olarak değerlendirmekte fayda var. Bu kapsamda, dünkü ADP verisinin beklentilerin iki katından fazla artması, bugünkü kamu + özel sektörü gösteren Tarım Dışı İstihdam verisine ilişkin beklentilerin de olumlu tarafa dönmesine neden oldu. Ayrıca, ABD Başkanı Obama’nın borç tavanının yükseltilmesi konusunda yapıcı görüşmeler olduğunu, liderlerle Pazar günü tekrar bir araya gelineceğini söylemesi (%50 ihtimalle hafta sonunda çözülebileceği söyleniyor), hafta sonuna IMKB’nin yükselişle gireceğine dair önemli sinyaller veriyor.
 
Bugünkü beklentiler olumlu, 63.800 seviyesi izlenmeli…

Dün IMKB-100 endeksinin 63.300 seviyesinin üzerinde tutunarak 63.800 direncini aşmasını teknik açıdan olumlu buluyoruz. Bunun yanı sıra bugünkü piyasa gündemine ilişkin olumlu bakış açısının endeksleri pozitif yönde etkileyeceğini düşünerek mevcut pozisyonların korunmasını tavsiye ediyoruz. Şayet Tarım Dışı İstihdam verisi beklentilerden kötü gelir de borsalara satış getirirse IMKB’de 63.800 desteğinin kırılıp
kırılmadığı izlenmelidir. 63.800 seviyesi kırılırsa sat-al stratejisiyle 63.300 ve 63.000 seviyelerinden gün içi alımlar denenebilir.

Dikkat çeken hisseler: PETKM, TUPRS, YKBNK, ISCTR

Yazarın Diğer Yazıları