Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bugün zayıf tepki alımı beklenebilir

Bugün zayıf tepki alımı beklenebilir

Bigpara Haber

Yurtdışından gelen negatif haberler, kurlardaki yükseliş ve Rekabet Kurulu IMKB’de düşüşü hızlandırdı…


ABD’de bütçe açıklarını azalmak için kurulan “Süper Komite”nin anlaşmaya varamadığı haberi ile haftaya negatif tarafta başlayan borsalar Moody’s’in Fransa’nın kredi notunu düşürebileceği uyarısının yanı sıra Yunanistan’da hükümet ortağı Samaras’ın AB’ye borçların ödenmesi konusunda yazılı taahhüt vermeyeceği haberi ile gün boyunca bu konumunu korudu. Yurtiçinde ise, tüm bu gelişmelerin haricinde Rekabet Kurulu’nun 12 banka hakkında soruşturma başlatması ve kurlardaki yükseliş satış baskısında etkili oldu.

Bugün zayıf tepki alımı bekliyoruz ama devamı için pozitif haber akışı gerekli…

Geçen haftadan bu yana IMKB’de tutunma görüntüsüne adlanılmamalı, yabancı payı azalıyor, hisse azaltmak gerekebilir yorumlarımızın ardından gösterge endekste dün yaşanan düşüş yine bizi teyit ederken, riskli bölgelere de hızla inilmesine neden oldu. Dün yapılan kapanış önemli ara desteklerin kırılmasına yol açarken, aşağı tarafta ilk etapta 51.800 seviyesi destek olarak izlenmelidir. Düşüş trendinin devam etmesi ve endeksteki geri çekilmenin nerede duracağının henüz belli olmaması nedenleriyle halen yeni pozisyon açmayı tavsiye etmiyoruz. Bugün yurtdışında olumlu haber akışının bulunmamasına karşılık dünkü düşüşe zayıf tepki alımları gelebileceğini tahmin ediyoruz. Fakat bu alımları destekleyecek yeni ve pozitif haberler gelmezse (ABD büyüme verisi gibi), gün sonunda aşağı trendin devam etmesi yüksek bir ihtimal olacaktır.

Teknik açıdan bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

AKFEN, AKCNS, KOZAL

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:

DENIZ (Olası etki: Hafif Pozitif): Sky News`dan Mark Kleinman`ın haberine göre HSBC Holdings, Denizbank`ı satın almak için 3 milyar GBP önerdi.
( http://blogs.news.sky.com/kleinman/Post:6b15fd78-1490-4f1b-a1a9-a229eee796e2 )

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:
AKGRT (Olası etki: Pozitif): Aegas Insurance International N.V. ve H.Ö. Sabancı Holding A.Ş., Aksigorta A.Ş. hisse senetlerinin IMKB’den 1 yıl içinde sermayesinin %5’ine kadar satın alınmasına karar verdiklerini açıkladı. (KAP)

Günlük piyasa takvimi:
11:00 – (Almanya) Eylül ayı CB öncü göstergeler endeksi açıklanacak
14:30 – (Türkiye) TCMB beklenti anketinin Kasım ayı ikinci sonuçları açıklanacak

15:30 – (ABD) 3.çeyrek GSYH (2. tahmin) açıklanacak (Beklenti: 2.4%)

Yazarın Diğer Yazıları