Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bugün izlemede kalınmalı…

Dün İMKB’ye gelen alışlar olumlu görülse de bana göre gerçekçi değil ve bu nedenle bugün izlemede kalınmasını tercih ediyorum

Bigpara Haber

Sabah itibarıyla Japonya ve Güney Kore tarafından gelen pozitif sanayi üretiminin bölgedeki büyümeye güç katacağı şeklinde yorumlanması ve bu kapsamda ilk çeyrekte Japonya’nın büyümeye geçeceğinin öngörülmesi Asya Pasifik borsalarında denge kurulmasını sağlarken, günün yönünü belirleyecek esas gelişmeler; Avrupa Merkez Bankası’nın ikinci kez gerçekleştireceği 3 yıllık ve toplam tutarı 500 milyar euro seviyesinde olacağı tahmin edilen likidite operasyonu (refinansman) ile ABD’de açıklanacak olan büyüme ve Chicago PMI verileri olacaktır.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

ABD’nin bugünkü büyüme verisinde beklentinin öncekine göre aynı, Chicago PMI datasında ise olumlu yönde olması nedeniyle gün boyunca bu verilere yönelik temkinli iyimser bir bekleyiş yaşanacağını gösteriyor. Avrupa Merkez Bankası’nın refinansman ihalesinde ise, öncelikli olarak yapılacak başvuru tutarının büyüklüğü önem kazanacak. ABD borsalarının 1.çeyrek bilanço dönemi sonrası yaşadığı yükselişin pozitif makro verilerle de desteklenmesi Dow Jones’u son dört yılın en yüksek seviyesi olan 13.000 seviyesinin üzerine taşıması, esasında henüz düzelememiş ekonomik sorunlar nedeniyle bir risk olarak görülmelidir (Kriz devam ediyor ama Dow Jones’un kriz öncesinde olması bir çelişki). Dün İMKB’ye gelen alışlar olumlu görülse de bana göre gerçekçi değil ve bu nedenle bugün izlemede kalınmasını tercih ediyorum.

Güne 60.000 seviyesinin üzerinde başlamasını beklediğim İMKB’de destek olarak 59.700, zarar kes seviyesi olarak da 59.500 takip edilmelidir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
AKGRT, EREGL, TRCAS, GUBRF, TRKCM

Seans sonrası açıklanan 2011/12 dönemi bilançoları:
AKENR, KLNMA

Günlük piyasa takvimi:
10:00 – (Türkiye) TÜİK Ocak ayı dış ticaret dengesi açıklanacak
12:00 – (Euro Bölgesi) Avrupa Merkez Bankası 3 yıl vadeli likidite ihalesi düzenleyecek
15:30 – (ABD) 4.çeyrek GSYH (2.tahmin) açıklanacak (Beklenti: 2,8%)
16:45 – (ABD) Şubat ayı Chicago PMI açıklanacak (Beklenti: 61,0)
17:00 – (Türkiye) Hazine Mart ayı iç borçlanma stratejisini açıklayacak
21:00 – (ABD) Beige Book raporu açıklanacak

Yazarın Diğer Yazıları