Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler

55.500 seviyesi gün içinde aşağı kırılırsa (şu an böyle bir hareket beklemiyor olsam da) alt destek olarak 55.000 seviyesi takip edilmelidir

Bigpara Haber

İspanyol bankalarının borçlanma sıkıntılarının tekrar gündeme gelmesi, İspanya Başbakanı Rajoy’un ülkenin zor durumda olduğuna yönelik açıklamaları ve Almanya ile Euro Bölgesi’nde yayınlanan verilerin beklentilerden kötü gelmesinin yarattığı rahatsızlık, ABD’de açıklanan ISM hizmet verisinin tahminlerden iyi gelmesi ve G-7 Maliye Bakanlarının telekonferans görüşmesine yönelik oluşturulan pozitif beklentilerin örselenmesine neden oldu.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Buna karşılık, akşamın ilerleyen saatlerinde Avrupa piyasalarının kapanmasıyla negatif etkisinin ortadan kalkması ve İspanya özelinde gelen olumlu söylentiler ABD borsalarını artıya geçirdi.

Avustralya’da bu sabah açıklanan ve beklentilerden hayli iyi gelen 2012 yılı ilk çeyrek büyüme verisinin borsalara verdiği güçle İMKB-100 endeksinin tekrar 56.000 seviyesini test ederek güne başlamasını bekliyorum. Günün ilerleyen saatlerinde ise, aşağıda yer verdiğim veriler etkili olacak ve günün yönünü belirleyecektir. Bu veriler arasında yer alan Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararında yeni bir şey beklemiyor olmam sebebiyle bankanın kararının piyasalarda nötr etki yaratacağını düşünüyorum.

ABD’de bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmaması sebebiyle gözler yine Avrupa’dan gelecek veriler ve haberlere duyarlı olacaktır. Bu kapsamda, dün olduğu gibi Akbank’taki satış baskısı gibi olası negatif haberlerle 55.500 seviyesi gün içinde aşağı kırılırsa (şu an böyle bir hareket beklemiyor olsam da) alt destek olarak 55.000 seviyesi takip edilmelidir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
MGROS, ECILC, PETKM, ISGYO, YKBNK

Bugünkü Genel Kurullar:
ATLAS, AVGYO, FONFK, GOZDE METAL

Günlük piyasa takvimi:
10:30 – (Almanya) Mayıs ayı inşaat sektörü PMI açıklanacak
12:00 – (Euro Bölgesi) 1.çeyrek GSYH (2.tahmin) açıklanacak
12:30 – (Almanya) 5 yıl vadeli Federal Tahvil ihalesi yapılacak
13:00 – (Almanya) Nisan ayı sanayi üretimi açıklanacak
14:45 – (AMB) Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak (Beklenti: 1,00%)
15:30 – (ABD) 1.çeyrek tarım dışı verimlilik (revize) açıklanacak (Beklenti: -0,8%)
17:30 – (ABD) Haftalık petrol stok verileri açıklanacak
18:00 – (Türkiye) ODD, Mayıs ayı otomotiv satış verilerini açıklayacak
21:00 – (ABD) Bej Kitap (Beige Book) raporu açıklanacak
xx:xx – (Euro Bölgesi) İspanya Ekonomi Bakanı Guindos, Fransa Maliye Bakanı Moscovici ile biraraya gelecek

Yazarın Diğer Yazıları